Robin Lehners oväntade ord om ismaskinsföraren David Ayres – som får varje NHL-supporter att jubla

David Ayres blev osannolik hjälte i sin NHL-debut i helgen.
När Robin Lehner nu blev klar för Vegas Golden Knights så fick han samma nummer som ismaskinsföraren.
Då bjöd svensken på ett svar som får varenda NHL-supporter att jubla.

Det är en av de mest osannolikaste händelserna någonsin i NHL. I helgen fick Carolina Hurricanes båda sina målvakter skadade i matchen mot Toronto Maple Leafs – och med halva matchen kvar att spela fick en ”emergency goalkeeper” hoppa in i buren.

Hyllning till Ayres?

Denna var för dagen 42-årige David Ayres, som till vardags kör ismaskinen för AHL-laget Toronto Marlies. Han hade inte spelat en match på fem år – men släppte bara in två mål i matchen och hyllningarna efteråt ville aldrig ta slut.

191206 Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ayres har sedan den uppmärksammade matchen blivit en superkändis i Nordamerika, och har lyfts fram som en riktig hjälte. Många reagerade därför när Robin Lehner, som på trade deadline blev för Vegas Golden Knights, fick samma nummer (90) som Ayres hade i matchen mot Toronto.

”Legendariskt svar”

Robin Lehner har de senaste åren spelat i nummer 40, men när han nu fick 90 var det många på sociala medier som ställde frågan: Var det en hyllning till Ayres? Lehner svarade, oväntat nog, på Twitter.

”Visst, varför inte?”, skriver han.

David Ayres, Carolina Hurricanes
David Ayres, Carolina Hurricanes. FOTO: Twitter

Svaret har fått NHL-supportrar att jubla.

”Legendariskt svar”, skriver Carolina Hurricanes på Twitter.

”Jag älskar dig. Ändra dig aldrig!”, skriver en användare.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!