Här börjar NHL-svensken bakom eget mål och bjuder på mäktig soloshow i natt

Erik Gustafsson gjorde debut för nya NHL-laget i natt.
Men det var nya lagkamraten Mikael Backlund som stal hela showen.
Med ett otroligt solomål i nattens 5-2-seger för Calgary Flames.

I dagarna trejdades Erik Gustafsson till Calgary Flames och i natt kom debuten för nya NHL-laget. 27-åringen fick också leverera med ett assist direkt när Flames besegrade Boston Bruins med 5-2.

Mikael Backlunds show

Men Gustafsson fick ändå stå till sidan av en annan svensk som stal showen i natt. Stekhete Mikael Backlund fortsatte sin galna målform i NHL med två nya fullträffar i natt och en assist.

Mikael Backlund, Calgary Flames
Mikael Backlund, Calgary Flames. FOTO: Viafree.

Och där Backlunds matchavgörande 4-2-mål var oerhört vackert. Med bara några minuter kvar av tredje perioden fick svensken pucken bakom eget mål och satte sedan full fart.

Solouppvisning i NHL

Backlund tog sig förbi en, två och tre Bruinsspelare på vägen mot mål och pricksköt sedan in pucken bakom Tuukka Rask för ett mäktigt solonummer.

Mikael Backlund, Calgary Flames
Mikael Backlund, Calgary Flames. FOTO: Viafree.

Mindre än en minut senare gjorde han även 5-2 i tom kasse. Och nu har 30-åringen gjort imponerande 10 poäng på de 6 senaste NHL-matcherna.

Men det är ännu mer imponerande att Backlund gjort 8 mål på de 8 senaste matcherna, det har ingen annan i hela NHL lyckats med. Och med Mikael Backlund i storform har Flames tagit ett fastare grepp om första wild card-platsen i västra konferensen.

Se highlights här:

LÄS MER: Tydliga siffrorna som visar varför Mika Zibanejad är BÄST i hela NHL just nu