Rickard Rakell tvåmålsskytt när Erik Karlsson avgjorde för Pittsburgh Penguins i natt

Det blev en svensk poängfest i nattens NHL.
Rickard Rakell blev tvåmålsskytt och Erik Karlsson avgjorde i förlängning när Pittsburgh besegrade Vancouver med 4–3.

Pittsburghs stjärnback Erik Karlsson avgjorde bortamötet mot Vancouver 1.42 in på förlängningen när han skickade in en målvaktsretur.

Annars var det Vancouver som var i förarsätet hela matchen. Backen Nils Höglander gav hemmalaget ledningen drygt tio minuter in i första perioden och innan den var över var ledningen uppe i 2–0.

I den andra perioden svarade forwarden Rickard Rakell för två raka mål fram till 2–2, men Elias Pettersson spelade kort därefter fram JT Miller till Vancouvers 3–2-mål.

Raymond 17 mål

Till slut skulle dock Pittsburgh vinna sedan dansken Lars Eller tagit matchen till förlängning där Karlsson satte 4–3-målet. Flera svenskar skördade poäng i nattens matcher.

Svenske Lucas Raymond gjorde ett mål och två assist när Detroit körde över Washington med 8–3. Raymond sköt 2–0 i slutet av första perioden, vilket blev hans 17:e mål för säsongen.

Även Gustav Nyquist stod för ett mål och två assist när hans Nashville besegrade Ottawa med 4–1. Det blev Nashvilles sjätte vinst i rad.

En annan svensk som utmärkte sig var William Karlsson som bidrog till Vegas 6–2-seger mot Toronto med ett mål och en assist. Han har därmed förlängt sin poängsvit till fem matcher, med totalt sju poäng varav fyra mål och tre assist.

Bratt i målfesten

Calgarys Mikael Backlund fick med sig en poäng efter att ha gjort mål i öppen kasse mot Los Angeles. Mötet slutade 4–2 till Calgary, vars svenske målvakt Jacob Markström noterades för en assist, utöver 21 räddningar.

Minnesotas Jonas Brodin gjorde också ett mål, men motståndaren Carolina vann med 3–2.

Jesper Bratt kvitterade för New Jersey i upptakten av den andra perioden mot San Jose – det var starten på en målfest för bortalaget. New Jersey svarade för totalt sju raka mål när det blev seger med 7–2.