Rasmus Dahlins show i nattens överkörning i NHL

Rasmus Dahlin stod för både mål och dubbla assist när hans Buffalo körde över Washington med 6–2.
Även Bostons målvakt Linus Ullmark briljerade och höll nollan mot Nashville.

Svenskbacken Rasmus Dahlin var inblandad redan i hemmalagets första mål, där han gjorde en målgivande passning till Zemgus Girgensons i slutet av första perioden, vilket betydde 1–1. Även mittenakten blev en jämn historia, där Buffalo gick till pausvila med en 3–2-ledning.

I period tre lossnade det när Dahlin inledde med att sätta 4–2 med en man mer på isen. Det följdes snabbt av ytterligare två fullträffar för Buffalo, där Dahlin återigen assistnoterades när Alex Tuch fastställde slutresultatet efter drygt fem minuter.

Vinsten innebär att Buffalo knappar in på Washington, som för närvarande innehar den sista slutspelsplatsen i östra konferensen. Nu skiljer det fem poäng mellan lagen, Washington har dock spelat två matcher färre.

För Bostons Linus Ullmark blev det en slitsam dag på jobbet. Men svensken fick lön för mödan efter att ha räddat Nashvilles samtliga 32 skott, vilket innebar att gästande Boston kunde åka hem med en 3–0-seger i bagaget.