Här fångas lagkamraterna säga det mest oväntade om Rasmus Dahlin – orden mitt under match som alla älskar: ”Det är sjukt…”

Rasmus Dahlins bästa egenskap chockar även hans lagkamrater.
När stjärnorna pratar om svensken mitt under match blir det total skrattfest.
– Det är helt sjukt, säger Tage Thompson.

Det var inte direkt med låga förväntningar på sig som Rasmus Dahlin valdes som etta i NHL-draften för några år sedan. Han blev den första svensken sedan Mats Sundin att väljas först i den prestigefyllda driften, och sedan dess har han blivit en av Buffalos största stjärnor.

Lagkamraternas klockrena ord

Trots att Sabres inte fått den utveckling som många hoppades på, med det unga och talangfulla laget, så har Dahlin ständigt varit en av lagets nyckelspelare, och han är en stor publikfavorit i Buffalo. Dahlin har gjort sig känd som en offensivt skicklig back som bidrar med mycket poäng, men han har en annan egenskap som är värdefull för sitt lag.

Rasmus Dahlin, hockey
220513 Rasmus Dahlin in the mixed zone after a practice session with the Swedish national ice hockey team during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship on May 13, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0382

Redan under sitt debutår i NHL så snittade Dahlin hela 21 minutes istid per match. Det har ökat för varje år, och de två senaste säsongerna har han legat på en bra bit över 25(!) spelade minuter per match i snitt. Det är enormt höga siffror, och faktum är att till och med hans lagkamrater är chockade över hans uthållighet. Nyligen så bar stjärnan Bowen Byram en mikrofon under en match, och han fångades då prata med lagkamraten Tage Thompson mitt under match – om Dahlin.

– Alltså… Rasmus blir aldrig andfådd, säger Byram i klippet.

“Är helt sjukt”

Konversationen mellan de båda Sabres-stjärnorna pågick mitt under matchen, men Tage Thompson tog sig ändå tid att ösa beröm över den svenske stjärnbacken.

– Han kommer spela i 30 minuter ikväll och han kommer inte ens svettas. Han är i helt sjukt bra form, säger Thompson.

Foto: Skärmdump/Youtube

Thompson avslöjade även hur överlägsen Dahlin är sina lagkamrater när det kommer till den fysiska biten.

– Vi gjorde ett cykeltest förra sommaren. Alla höll på att dö, men när han var klar var han helt opåverkad. Alla var tvungna att lägga sig på marken och hämta andan i typ 15 minuter. Alla har så ont i benen och i ljumskarna. Men Rasmus bara hoppar av cykeln och börjar gå runt. Och ja, han hade ju bäst resultat av alla, säger Thompson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev