Rasar efter årets längsta avstängning i svensk hockey: ”Lotterinämnd – helt horribelt”

Alexander Deilert stängdes av i sex matcher.
Nu rasar Björklöven-stjärnan.
”Lotterinämnden fortsätter leverera i vanlig ordning den här säsongen”, skriver han på Twitter.

Det blev i tisdags klart att Alexander Deilert, stjärna i Björklöven, stängs av i hela sex matcher. Det för en huvudtackling (som går att se längre ner i artikeln) på Västerås Marcus Bergman i fredags match i hockeyallsvenskan.

”Lotterinämnden fortsätter”

Avstängningen är den längsta som delats ut i svensk hockey under den här säsongen, och Deilert var inte nöjd över beskedet.

”Lotterinämnden fortsätter leverera i vanlig ordning den här säsongen. Tombolan är i full rullning”, skrev han på Twitter.

190923 Björklövens Alexander Deilert under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

För Expressen så utvecklar Deilert:

– Jag tycker bedömningen är helt orimlig och det känns som att disciplinnämnden bara skjuter domar från höften. Jämför man den här situationen med väldigt många andra domar den här säsongen ska det vara det grövsta som skett och det är det absolut inte. Jag tycker absolut att jag ska ha ett straff men det måste vara inom rimlighetsnivån, säger han.

”Helt horribelt”

Deilert menar att faktumet att han stängts av längst av samtliga är det som stör honom mest.

– Det säger sig självt att det är helt horribelt. Man ska kanske inte jämföra fall till fall men det finns bra mycket värre situationer som har skett den här säsongen och det här ska vara det grövsta… Det är frustrerande att missa sex matcher, säger han.

190923 Björklövens Alexander Deilert och Alex Hutchings jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Avstängningen betyder att han missar seriefinalen mot Modo på lördag. Björklöven har fått en kanonstart på säsongen och leder hockeyallsvenskan 16 matcher in.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!