Bomben i natt: Svenskstjärnan petades av NHL-klubben – och dumpades direkt

Jacob de la Rose petades oväntat i natt.
Kort därefter kom chockbeskedet:
Svenskstjärnan har bytts bort från Detroit Red Wings.

Jacob de la Rose trejdades inför den förra säsongen till Detroit Red Wings där han hade ett bra år. Totalt gjorde forwarden 60 matcher, där han svarade för totalt nio poäng.

Petades i natt

Under årets säsong har han varit given i laget, och spelat 16 matcher. Men i natt så petades han plötsligt, till förmån för svenske Christoffer Ehn.

180521 Sveriges Jacob de la Rose jublar i omklädningsrummet efter segern i finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Supportrar och fans var förvånade – men efter matchen kom förklaringen. Om än en oväntad sådan.

Trejdats bort

Klubben gick då ut med att svenskstjärnan trejdats bort till St. Louis Blues. I utbyte så får Red Wings den 23-årige centern Robby Fabri.

180520 Sveriges Filip Forsberg och Jacob de la Rose med sin guldmedalj efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Fabri har sedan 2015 tillhört och spelat för St. Louis Blues i NHL, men har de senaste säsongerna haft svårt att ta en ordinarie tröja. Blues vann Stanley Cup förra säsongen, och har inlett även årets säsong strålande då man leder sin division med 11 vinster på 17 matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!