Profilens starka ord – ger den allra mäktigaste hyllningen till bröderna Sedin: ”Ni förstår inte…”

Alex Burrows hyllades stort av Vancouver Canucks.
Då kom profilen med den mäktigaste hyllningen till sina kedjekamrater Henrik och Daniel Sedin.
– Ni är bäst, säger han.

Det var inför Vancouver Canucks match mot Ottawa Senators som Alex Burrows, en omtyckt legendar i Vancouver Canucks, hyllades på isen. Burrows valdes in i det som kallas ”Circle of Honor”, och hyllades av såväl publik som gamla spelare.

Enorma hyllningen

Bland annat så var Daniel och Henrik Sedin, som spelade i samma kedja som Burrows många år i karriären, på plats och höll ett känslosamt tal. När det väl var Burrows tur att prata så var han inte sen att hylla tillbaka.

Tvillingarna Sedin, Modo
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

I talet så inledde han att tacka sina förre lagkamrater, och fortsätter sedan:

– Ett särskilt tack till ”Hank” och ”Danny”, ni är bäst. Jag vill självklart tacka för alla enkla mål ni gav mig, men framför allt för att ni alltid trodde på mig. Ni förstår inte hur mycket det har betytt för mig, så tack för det, säger han.

”Levande legendarer”

Burrows fortsätter sedan:

– Ni är levande legendarer, framtida Hall of Fame-medlemmar och de bästa förebilderna man kan önska sig. Tack så himla, himla mycket.

Foto: Skärmdump/Instagram

I en intervju med Sportbibeln, 2017, så höll Burrows, som gjorde 409 poäng på 913 NHL-matcher, inte tillbaka i hyllningarna till tvillingarna.

– Tvillingarna gör allting rätt och de var otroliga att få spela med. De påminner mig om Erik Karlsson väldigt mycket. De är två bra människor, jobbar hårt och är väldigt smarta på isen. De har vunnit OS, VM och det enda de saknar är Stanley Cup. Förhoppningsvis får de vinna den en dag, men oavsett är de helt fantastiska, sa han till Sportbibeln då.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!