SHL-stjärnans första ord – kritisk efter oväntade nobben: ”Borde ha koll på det…”

Victor Söderström nobbades i JVM-truppen.
Nu berättar han om beskedet.
– Det är en jävla besvikelse, jag är jättebesviken så klart, säger han till Aftonbladet.

JVM inleds om någon vecka, och under onsdagen presenterade Tomas Montén sin trupp till mästerskapet. Den innehöll en hel del skrällar, där framför allt en sak stack ut.

”En jävla besvikelse”

Victor Söderström gjorde bra ifrån sig under försäsongen i Nordamerika, men återvände under hösten till Brynäs i SHL. Där har han gjort bra ifrån sig, såväl spelmässigt och med poängproduktion.

191005 Brynäs Victor Söderström under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 5 oktober 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Men det var alltså inte tillräckligt för Tomas Montén.

– Det är en jävla besvikelse, jag är jättebesviken så klart. Jag kommer ihåg sista dagen i Arizona i höstas när jag valde mellan att åka hem eller stanna spela AHL, då var JVM en stor anledning att jag åkte hem än att det var större chans att komma med där, säger Victor Söderström till Aftonbladet.

Två platser lediga

Två backplatser är fortfarande lediga, som troligtvis är tänka till Rasmus Sandin och Adam Boqvist som båda gör bra ifrån sig i AHL.

– Klart det här har tagit bort lusten lite, det ska jag vara ärlig är att säga. Just nu bara försöker jag bara glömma det här bara fokusera på Brynäs, vi har många roliga matcher runt jul och nyår, säger Söderström.

191005 Brynäs Victor Söderström under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 5 oktober 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Att Victor Söderström inte spelat i tidigare turneringar borde inte spela roll, menar han.

– Det borde inte göra det. Jag har ändå spelat i SHL och de borde ha bra koll på hur man har spelat där, men det får du fråga Tomas Montén om, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!