Profilen om stora chockbeskedet – träffade psykolog efter att ha dumpats av SHL-laget: ”Ett stort mörker”

Han gjorde sju raka säsonger i Malmö Redhawks.
Då dumpades Jens Olsson – och började fundera rejält.
– Man tappar ju lite tron på sig själv, säger han till Hockeysverige.

Jens Olsson gjorde sin första SHL-match för Malmö Redhawks redan 2003, men lämnade året därpå klubben. 2012, efter spel i Allsvenskan, SHL, Frankrike och Tyskland, så återvände han.

Dumpades efter sju år

Då blev han klubben trogen i hela sju raka säsonger. Backen växte fram till en ledande bjässe, och blev en publikfavorit i laget.

Jens Olsson, SHL
190202 Malmö Redhawks Jens Olsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 2 februari 2019 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Men förra våren kom chockbeskedet att hans kontrakt inte förlängs, och nu berättar Olsson att nobben tog hårt.

– Man tappar ju lite tron på sig själv, jag tycker ändå att jag gjorde min bästa säsong i karriären innan jag fick lämna så allting kom ju väldigt konstigt. Då börjar man ju undra lite vad det egentligen är, ”är det fel på mig som person? Eller fel på mig som hockeyspelare?” Det är många sådana tankar i huvudet när man får lämna när man ändå spelat så bra, säger han till Hockeysverige.

”Pratade med psykolog”

Olsson berättar att han fick hjälp av en psykolog för att hantera situationen.

– Jag pratade mycket med vår psykolog i Malmö då. Hon var ett enormt bollplank till mig och var till stor hjälp att man tog sig ur de här negativa tankarna som man fick när det blev som det blev med Malmö, säger han.

Jens Olsson, SHL
190327 Malmö Redhawks Jens Olsson deppar efter 5-1 under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks 27 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Olsson tillbringade förra säsongen utomlands, men är inför hösten tillbaka i SHL, med topplaget Frölunda.

– Det var ett stort mörker där under några månader. Just där och då mådde man inte speciellt bra men man har kravlat sig upp ur det hålet och nu ser jag verkligen fram emot att vara tillbaka i SHL och börja spela igen till hösten, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!