Bomben: SHL-klubben spikar truppen med toppvärvning – världsmästaren flyttar till Sverige

Bomben: SHL-klubben spikar truppen med toppvärvning – världsmästaren flyttar till Sverige

Här har vi en riktig bomb i SHL.
Linköping spikar nu truppen med den allra sista värvningen.
SHL-klubben har gjort klart med finske världsmästaren Niko Ojamäki.

Det börjar bli en finsk koloni i Linköping. Förra säsongen värvades både Jaakko Rissanen och Jarno Kärki till laget.

Ny SHL-värvning

Sedan säsongen tog slut i våras har ytterligare två finländare värvats i form av Petteri Nikkilä och Oula Palve. Nu är det dags för den femte från vårt grannland i öst.

Niko Ojamäki, Linköping
191109 Ishockey Karjala Tournament, Finland – Tjeckien: Niko Ojamäki #20, FIN during the ice hockey game in Karjala Cup match between Finland and Czech Republic on November 9, 2019 at the Hartwall Arena in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24) © Bildbyrån – COP 211 – SWEDEN ONLY

LHC har gjort klart med Niko Ojamäki till kommande säsong.
– Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot nästa säsong. Jag har aldrig spelat utanför Finland så jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige, säger 25-åringen till klubbens officiella webbplats.

Vann VM-guld

Finländaren har aldrig tidigare lämnat hemlandet och levererat under flera säsonger i Tappara. Den största meriten är att han var med och vann det sensationella VM-guldet med Finland förra året.

Niko Ojamäki, Linköping
190526 Niko Ojamäki and Marko Anttila of Finland celebrate after 1-1 during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship gold medal game between Canada and Finland on May 26, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87962

Ojamäki blev då en av guldhjältarna med sina 1 mål och 3 assist när Finland chockade alla och blev världsmästare. Det är annars en riktigt målfarlig forward som kommer till Linköping.

SHL-klubben klar

Senaste säsongerna har det blivit 37 poäng och 35 poäng för Tappara i finska ligan. Säsongen 2018/19 blev det även hela 23 mål från hans klubba vilket innebar vinst i den interna skytteligan.
– Jag gillar verkligen att göra mål. Sen är jag en spelare som har bra fart under skridskorna och jag gillar att jobba hårt ute på isen, säger nyförvärvet i första intervjun.

Linköping spikar nu truppen i och med värvningen av Ojamäki. Då man har kontrakterat två målvakter, nio backar och 14 forwards inför stundande SHL-säsongen.
– Det är tanken att vi ska gå in i seriestart med det här laget och jag tycker att det känns väldigt intressant. Vi har jobbat hårt med att hitta rätt karaktärer som kan och orkar spela vår typ av ishockey och jag är övertygad om att det här laget kommer kunna göra det, säger klubbens general manager Niklas Persson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nya vändningen: Guldhjälten avslutar karriären – och får jobb hos SHL-konkurrenten: ”Perfekt”

Få våra nyhetsbrev!