Nya vändningen: Guldhjälten avslutar karriären – och får jobb hos SHL-konkurrenten: ”Perfekt”

Nu är det officiellt.
Frölundas guldhjälte David Printz avslutar hockeykarriären.
Och får samtidigt nu jobb hos SHL-konkurrenten Djurgården.

Det fanns intresse för att få David Printz att fortsätta en säsong till i Frölunda. Om de inte lyckades få in någon annan back till kommande säsong var han backup-planen.

Printz slutar

Men nu har det officiella beskedet kommit från Printz själv. Veteranbacken väljer att avsluta hockeykarriären helt och hållet.

David Printz, Frölunda
190503 David Printz jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det blev hela 474 SHL-matcher, 1 SM-guld och 2 CHL-titlar i Sverige samt 13 NHL-matcher och 1 Calder Cup-titel i Nordamerika. Men nu är det färdigspelat för Frölundas guldhjälte från 2019.

Fått nytt jobb

Samtidigt står det också klart vad Printz ska göra här näst. 39-åringen inleder nu en tränarkarriär och har fått jobb hos SHL-konkurrenten Djurgården, det meddelar Dif på klubbens officiella webbplats i dag.

Printz kliver in som ny assisterande tränare Djurgårdens J18-lag. Dessutom kommer han att vara instruktör på klubbens hockeygymnasium samt ha ansvar för backutvecklingen inom Djurgårdens juniorverksamhet.
– Att få in David Printz i Djurgården Hockey, är den perfekta pusselbiten i vår sportsliga organisation. Med Davids spelarkarriär, kompetens, personlighet och bakgrund, likt såsom vi tidigare rekryterade Michael Holmqvist, blir det en bra kombination med övriga juniortränare Oskar Öberg och Martin Linder-Öst, säger klubbens utvecklingschef Tobias Pehrsson i ett pressmeddelande.
– David är en empatisk människa. Lyhörd och nyfiken på att utveckla både sig själv som ledare som våra spelare – vilket passar bra in på den profil av människa som vi söker. David är samtidigt väldigt målinriktad och vet vad han vill på kort som långsikt. Vilket ger oss en kraft i vår utvecklingsprocess där David kommer att göra skillnad.

David Printz, Frölunda
200125 Frölundas David Printz under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Printz slog visserligen igenom hos ärkerivalen AIK men spelade för Djurgården 2007-2012. Nu återvänder han till huvudstaden igen.
– David kommer att träna vårt J18-lag tillsammans med Martin Linder-Öst, där Martin är huvudtränare. Redan nu ser jag deras likheter på personliga planet, där de kommer kunna samverka på ett högpresterande sätt. Vidare har vi även identifierat deras olikheter som David och Martin har, vilket kommer att berika dynamiken. Där Davids spelarkarriär med erfarenhet som spelare tillsammans med Martins ledarerfarenhet och akademiska – tillika pedagogiska – bakgrund kommer att ge dem förutsättningar att bli ett högpresterande ledarteam, säger utvecklingschef Pehrsson i pressmeddelandet.

LÄS MER: TV-profilen tvingas lämna C More – efter hela 10 års trogen tjänst: ”Det är klart att jag vill fortsätta…”

Få våra nyhetsbrev!