TV-profilen tvingas lämna C More – efter hela 10 års trogen tjänst: ”Det är klart att jag vill fortsätta…”

Han tvingas lämna C More efter 10 års tjänst.
Nu berättar Arto Blomsten om avskedet till tv-kanalen.
– Man har fått lära sig väldigt mycket och det har varit oerhört kul, säger han till Hockeynews.

Under spelarkarriären gjorde Arto Blomsten hela 14 säsonger i SHL. 10 säsonger hos Djurgården och två vardera för Frölunda och Västerås.

Blomsten får gå

Dessutom har han spelat i NHL under tre säsonger och vunnit 3 SM-guld samt VM-guld med Tre Kronor. Sensate decenniet har vi fått se hockeyprofilen som hyllad expert i C Morse sändningar.

Arto Blomsten, C More
190329 Cmores kommentator Arto Blomsten under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 29 mars i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Men efter hela 10 år på tv-kanalen tvingas nu 55-åringen bort. C More bryter med Blomsten när kontraktet nu går ut.
– Jag minns inte exakt hur länge det är nu men tio år plus moms. När jag började hade jag ingen aning om vad det skulle innebära så jag hade inga förväntningar. Men tack vare kollegor och bildproducenter och alla andra så har man fått lära sig väldigt mycket och det har varit oerhört kul, säger Blomsten till Hockeynews.

Lämnar C More

C More, som äger rättigheterna för SHL och HockeyAllsvenskan, vill möblera om bland kommentatorer och experter. Och därför får den förre världsmästaren lämna TV4-huset efter 10 års trogen tjänst.
– Arto är en skicklig expertkommentator och uppskattad kollega, och vi är väldigt nöjda med det fina jobb som han gjort i alla år. Men allt har sin tid och vi har valt att inte förlänga Artos avtal, då vi har för avsikt att förnya teamet emellanåt och fylla på med färsk erfarenhet från sporten. Arto kommer att finnas med runt vårt hockeygäng och vara redo att hoppa in vid behov, säger C More och TV:s programchef Rickard Segeborn till hockeysajten.

Arto Blomsten, C More
181115 Cmores kommentator Arto Blomsten innan ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 15 November 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Arto Blomsten vill gärna fortsätta jobba med hockey och kommer att leta efter nya uppdrag som är kopplade till sporten som han älskar.
– Det är klart att jag är intresserad av att fortsätta inom kommenteringen. Det är ett väldigt roligt jobb så jag hoppas på några inhopp och att andra möjligheter öppnar upp sig, säger han i intervjun och kommer att minnas tillbaka till en fin tid på C More.
– Det har fungerat kanonbra med alla framför och bakom kameran. Jag har fått möjligheten att följa det bästa vi har i Sverige och dessutom fått göra VM. Det har varit en suverän tid och som sagt så hoppas jag kunna fortsätta i någon form.

LÄS MER: Chockbeskedet: Förre SHL-skyttekungen lägger ned karriären – trots storformen: ”Personliga skäl”

Få våra nyhetsbrev!