Poängmaskinens stenhårda kritik mot SHL-klubben – efter att ha lämnat med bara dagar kvar till premiären

Nicolai Meyer bröt med Malmö Redhawks.
Nu är han kritisk till SHL-klubben.
– Jag vill inte vänta flera år på att få chansen, säger han till Hockeysverige.

Nicolai Meyer växte fram till en poängmaskin av rang under säsongen 2018/2019. Dansken var då ledande i Södertälje SK, och gjorde under säsongen makalösa 62 poäng på 52 matcher, vilket ledde till såväl målliga-vinst som poängtiteln.

Petades

Den stora framgången ledde till ett kontrakt i SHL och Malmö Redhawks, och förhoppningarna om att han skulle hålla upp poängproduktionen var stora. Men utfallet blev någonting helt annat.

200903 Malmö Redhawks Nicolai Meyer jublar efter 5-2 under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Malmö Redhawks och Leksand den 3 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Under den gångna säsongen så var Meyer under stora delar helt petad, och under Peter Anderssons ledning blev det bara tre mål och totalt 14 poäng på 40 spelade matcher. Och någon större förändring under nye tränaren Joakim Fagervall blev det inte, och under torsdagen stod det klart att forwarden bryter, med bara dagar kvar till SHL-premiären.

Bröt med klubben

Nu menar Meyer att han aldrig fick chansen att bevisa vad han går för i klubben, utan att han i stället fastnade i de lägre kedjorna.

– Man måste ju göra jobbet också men man måste ju spela för att bli bättre. Jag skulle inte klara av två säsonger med att spela så lite. Jag vill ju även spela i en roll som jag är bra på. Det var svårt för mig att gå in i en fjärdekedja och gå in och brunka runt, det finns det andra som är mycket bättre på än vad jag är, säger han till Hockeysverige.

– Samtidigt får man acceptera när man kommer från allsvenskan att det tar tid att jobba in sig. Jag tycker att jag har jobbat hårt och även när det har gått tungt så har jag bara fortsatt jobba. Sedan kändes det som att chansen kom aldrig. Jag vill inte vänta flera år på att få chansen heller.

200810 Nicolai Meyer under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 10 augusti 2020 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Meyer menar att Malmö aldrig trodde på honom.

– Nej, det gjorde de absolut inte. Jag tycker att jag kom in bra i säsongen förra året och sedan var det plötsligt ingenting. Då fick jag spela tre minuter per match och sedan bänkades jag i tre matcher och sedan började karusellen. Det tycker inte jag är att ge någon chansen. Det är som det är, det är bara att gå vidare också, säger han, och fortsätter:

– Det har aldrig varit en hemlighet att jag känt så här. Jag fick ju aldrig chansen. Man kan ju inte vänta i flera år på det heller. Det var bara att ta sig vidare och testa något nytt, något annat.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!