SHL-profilen Jonas Ahnelöv avslöjar nu – nära att sluta efter skräckskadan: ”Kommer ta samtal med psykolog”

Jonas Ahnelöv var med i en otäck skada på träning.
Nu berättar han om den svåra vägen tillbaka.
– Jag har satt mig ner och frågat om det är värt att fortsätta med ishockeyn, säger han till TT.

Det var tidigare under sommaren som Leksands-profilen Jonas Ahnelöv var med om en otäck skada på träning. Under en kampövning hamnade Ahnelöv på isen – och fick då en lagkamrats skridskoskena över halsen.

Funderade på att sluta

Ahnelöv fick senare på sjukhus beskedet att skenan bara var millimeter från halspulsådern, något som hade varit livsfarligt.

– På isen var det mest blod, men den stora chocken för mig kom när läkaren berättade vilken tur jag haft. Plötsligt var det lite som mellan liv och död, säger Ahnelöv till TT.

180206 Jonas Ahnelöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Ahnelöv berättar vidare att han haft svårt att ta sig tillbaka mentalt efter smällen.

– Jag har satt mig ner och frågat om det är värt att fortsätta med ishockeyn, men kom ganska snabbt fram till att jag ville fortsätta. Det är ju detta som jag håller på med, säger han.

”Är inte sugen på det…”

Ahnelöv har börjat träna, dock på egen hand.

– Jag är ännu inte sugen på att gå in och brottas med de andra i närkamperna. Det finns små spöken i huvudet. Nu kommer jag att prata med någon om detta. Jag är bara en vanlig människa som måste få prata med en psykolog om det. Det ska man inte se som ett svaghetstecken – utan tvärtom. De samtalen kan på sikt göra mig starkare, säger Ahnelöv.

200111 Leksands Jonas Ahnelöv innan ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 11 januari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Jonas Ahnelöv påbörjar snart sin tredje raka SHL-säsong, efter att ha dessförinnan gjort tre år i KHL. Förra säsongen noterades backen för 16 poäng på 37 matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!