Peter Popovics oväntade och hårda kritik mot Färjestad – efter ha fått sparken: ”Om jag ska vara helt ärlig…”

Han kom in som en prestigevärvning men fick sparken i förtid.
Nu talar Peter Popovic ut om vad som egentligen hände i Färjestad.
– Alltihop var jättemärkligt, säger han till lokaltidningen NWT.

När Färjestad lyckades knipa åt sig Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic sågs det som en riktig prestigevärvning i SHL. Men för en månad sedan, bara några dagar innan SM-slutspelet, kom chockbeskedet.

Popovics ord

Då FBK valde att ge den välmeriterade tränaren sparken inför årets viktigaste matcher. Nu talar Popovic ut om tiden i Färjestad och vad som egentligen hände.
– Jag tycker inte att jag har fått vara involverad i nyförvärv eller något på backsidan under de här två åren. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt varför de tog dit mig. Men tydligen var jag och Gereon ansvariga för åttondeplatsen helt plötsligt, trots att vi inte fått vara involverade i någonting annars. Hela upplevelsen var märklig, säger ”Poppe” till lokaltidningen Nya Wermlands Tidningen.

Peter Popovic, Färjestad
201212 Färjestads assisterande tränare Peter Popovic under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 12 december 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0035

När Popovic skrev på Färjestad var det med förhoppningen om att komma till ett guldlag och vara med om något riktigt stort i Karlstad. Men tiden i FBK blev inte alls i jämförelse med förväntningarna.
– Jag trivdes jättebra i Karlstad, det måste jag ändå säga. Men det jag kom hit för blev inte alls vad jag hade tänkt. Trodde det skulle vara mycket mer vinnarmentalitet i klubben än vad det var, säger han i intervjun med en känga till sitt gamla lag.

Nya jobbet

Popovic har redan gjort klart med nytt jobb och tränarkarriären går nu vidare till Schweiz och storklubben Zürich. Där kommer 53-åringen att återförenas med parhästen Rikard Grönborg igen, duon skördade stora framgångar med Tre Kronor och vann två raka VM-guld 2017 och 2018.

Peter Popovic, Färjestad
201213 Färjestads assisterande tränare Peter Popovic under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Färjestad den 13 december 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0029

Peter Popovic har även vunnit ett tidigare VM-guld, VM-silver, VM-brons samt OS-brons med Tre Kronor som tränare. Han har även ett VM-silver som spelare i Tre Kronor på meritlistan.

Vad tycker du om Peter Popovics kritik? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Helt klart: Han blir HV71:s första nyförvärv till HockeyAllsvenskan – värvas från nya rivallaget

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!