Helt klart: Han blir HV71:s första nyförvärv till HockeyAllsvenskan – värvas från nya rivallaget

HV71 bygger om laget inför HockeyAllsvenskan.
Tidigare i dag utsågs Tommy Samuelsson till ny tränare.
Och nu har klubben även gjort klart med sitt första nyförvärv.

Sorgearbetet är över och nu är det dags för HV71 att börja göra sig redo för säsongen i HockeyAllsvenskan. En hel del spelare och ledare har redan lämnat Jönköping och laget måste byggas om helt och hållet.

HV71 värvar

Tidigare i dag blev det officiellt att guldtränaren Tommy Samuelsson tar över som ny huvudtränare. Senare på fredagen offentliggjorde även HV71 den allra första värvningen till kommande säsongen.

HV71, SHL
210418 Brynäs och HV71:s spelare tackar varandra efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0097

Redan på torsdagen hade Måns Lindbäck tagit farväl av Södertälje. Nu flyttar han till SSK:s nya konkurrent HV71 istället då den poängstarka forwarden har officiellt presenterats som första nyförvärvet.
– En skicklig forward med hög arbetskapacitet. En kille som utvecklats fint de senaste åren, har en härlig klubbteknik och som är en giftig avslutare. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i HV-tröjan, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

”Oerhört kul”

24-åringen kommer från en succésäsong med 37 poäng på 49 matcher i HockeyAllsvenskan. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med HV71.
– Det ska bli oerhört kul att komma till HV71 och hem till Småland igen. Jag ser fram emot resan HV71 har framför sig och är otroligt taggad för det, säger Lindbäck som är född i Kalmar.

HV71, SHL
210418 HV71:s spelare deppar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0097

HV71 meddelar samtidigt att Måns Lindbäck kommer att spela i nummer 33. Han har tidigare även spelat för klubbarna IFK Täby och Kalmar HC.

Hur tror det går för HV71 i HockeyAllsvenskan? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Jättebomben: Guldhjälten kan återvända till SHL igen – till klubben han bokstavligen visade långfingret

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!