Peter Forsbergs underbara pik efter jättefräckisen under hockey-VM – utsatt för det värsta hånet: ”Det är inte jag…”

Peter Forsberg har fullt upp med hockey-VM just nu.
Då avslöjar svenske legendaren att han blivit utsatt för ett enormt hån.
– Jag tvivlar på att det här blir bra, säger ”Foppa” med ett skratt till Expressen.

Han är en av svensk hockeys allra främsta spelare genom tiderna och en sann Tre Kronor-ikon efter dubbla OS-guld och dubbla VM-guld. Peter Forsberg är just nu högaktuell som tv-expert hos Viaplay under pågående hockey-VM.

Forsberg på VM

Först var ”Foppa” på plats i Tjeckien för att jobba med turneringen men nu har han åkt till Sverige för att jobba den sista veckan på hemmaplan. Mycket på grund av Elitloppet som avgörs på Solvalla på söndag, faktiskt samtidigt som VM-finalen spelas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
240425 Peter Forsberg under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Det kommer att bli ett svårt val för Forsberg, som aldrig missar att gå på loppet.
– Det började egentligen innan jag la av, då började jag gå på Elitloppet. Jag tycker att det är en rolig helg. Vi är några stycken, farsan brukar vara med och det är ett härligt gäng som brukar samlas varje år. Det är en tradition som jag alltid har haft med polarna, åtminstone de senaste 20 åren. Det hoppas jag att vi kan hålla i – och då spelar det inte så stor roll om det är hockey-VM eller inte. Det är något jag måste hålla fast vid, säger ikonen bestämt till Expressen.

Ultimata hånet

Forsberg är även delägare i en egen travhäst, en treårig hingst som har fått det högst oväntade namnet ”Sir Alex Ferguson”. Vilket så klart sticker i ögonen hos Foppa som är hängiven Tottenham-supporter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
240425 Peter Forsberg under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Anledningen är att Peter äger hästen ihop med pappan Kent Forsberg. Nu tvingas han leva med att ha blivit utsatt för det värsta hånet.
– Som du hör är det inte jag som har döpt den utan det är farsan. Han är United-supporter medan jag är Spurs-supporter, så hade jag bestämt hade hästen fått ett annat namn. Men det fick jag inte reda på förrän de hade döpt den hästen. Jag tvivlar på att den blir bra, säger han till kvällstidningen med ett skratt.
– Skämt åsido, sir Alex (Ferguson) har varit king – men United är väl inte högst upp på min lista.

Visst var det här fräckt gjort mot Peter Forsberg? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Inge Hammarströms otroliga avslöjande om Peter Forsberg och Jaromir Jagr – som hade chockat hela NHL: ”Det är hårresande”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev