Peter Forsberg om sonens stenhårda spelstil: ”Han är lite väl fysisk för att bara vara sju år…”

Peter Forsbergs son har nu gått i pappas fotspår.
7-årige Lennox har börjat i schweiziska Zugs ungdomslag.
– Han är lite väl fysisk för att bara vara sju år, säger han till
SportExpressen.

För ett år sedan lämnade Peter Forsberg och familjen Sverige för att bosätta sig i Schweiz. Men ”Foppa” har inte lämnat hockeyn för det.

Foppas son kört stenhårt

Svenske hockeylegendaren har blivit delägare i en agentfirma för hockeyspelare, han jobbar som hockeyexpert åt spelbolaget ATG och han är även inblandad i ett resebolag som anordnar hockeyresor. Och så har 7-årige sonen Lennox gått i pappas fotspår och börjat spela hockey.

Peter Forsberg
190624 Peter Forsberg of the Stockholm Åre bid looks dejected after losing the election of the host city for the Olympic Winter Games 2026 at the 134th IOC Session on June 24, 2019 in Lausanne. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87973

Foppas son har börjat spela i schweiziska Zugs ungdomslag. Och det märks verkligen att vinnarskallen gått i arv.
– Han har ju viljan att vinna och göra mål och så där, men jag tror att han missuppfattat det där med det fysiska spelet. Han är lite väl fysisk för att bara vara sju år. Direkt när det ligger någon på isen och blivit tacklad, så är det Lennox som varit där och när jag säger åt honom att han inte ska tacklas säger han: ”Men pappa, du tacklades ju”. Då får jag säga att, jovisst, men du får börja med det lite senare, säger han till SportExpressen.

Foppa: ”Det är tufft i början”

Forsberg erkänner också att han inte vill trycka på hockeyn på Lennox, utan att han får bestämma själv om han vill kliva på isen eller inte. Även om han hoppas att sonen kämpar för det.
– Han får väl känna själv vad han vill göra, men jag hoppas väl att jag fört vidare någon gen till honom. Så jag vill inte att han lägger av med någon sport utan att han försöker kämpa på lite. Det är lite tufft nu i början för honom när han inte förstår tyskan på första träningen, säger Foppa till kvällstidningen.

Peter Forsberg
940206 Ishockey, Sweden Hockey Games, Sverige – Ryssland, 3-2: Peter Forsberg, Sverige. Foto: BILDBYRÅN / 17547

Sonen Lennox har också börjat reagera på att väldigt många känner igen hans pappa. Då Peter Forsberg är en av de största svenska spelarna vi haft i NHL.
– Jag jämför mig inte med de stora stjärnorna, men Lennox undrar varför folk kommer fram och vill ta en bild med mig när vi är på matcher i NHL. Det är inget jag funderar över dagligen även om jag blir glad när folk säger ”grym karriär du hade”, säger han till SportExpressen.

Tidigare i somras gick Lennox även i Niklas Sundströms hockeyskola i Ramsele, utanför Sollefteå.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar mammans oväntade reaktion – 27 år efter monstertrejden!