Peter Forsberg om stora hemligheten för hockeyintresserade sonen: ”Han vet nog inte…”

.

Just nu är Peter Forsberg på hockeyläger i Ramsele med sonen Lennox, 7.
Men den stora frågan är hur bra koll sonen har på pappas status i hockeyvärlden.
– Han vet att jag har spelat hockey. Men han vet nog inte om vad jag har vunnit, säger ”Foppa” i en intervju med Sveriges Radio.

I Ramsele, utanför Sollefteå, pågår just nu en hockeyskola med rejäl stjärnstatus på föräldrarna. För det är Niklas Sundström som driver hockeyskolan och bland deltagarna märks Marcus Näslunds barn, Samuel Påhlssons och även Peter Forsberg är på plats med barn.

Foppas son på hockeyskola

Forsbergs sjuåriga son Lennox är med och kör i hockeyskolan.
– Lennox fick vara med här. Det har alltid varit kul att komma hit till Ramsele. Vi har varit här någon gång och hälsat på och varit på träningsläger med Modo. Det är en fin miljö och inte så allvarligt. Jag tror att alla som varit här och spelat med den här hockeyskolan har haft roligt. Jag såg det på Lennox i morse också, han var väldigt blyg och stod och höll om mig. Men sen gick det bara två timmar så var det fullt ös. Det är kul att han får vara med här, säger ”Foppa” i en intervju med Sveriges Radio.

Peter Forsberg
190427 Peter Forsberg innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det är inte alls konstigt att Lennox intresserar sig för hockey då han har en pappa som vunnit 2 OS-guld, 2 VM-guld, 2 Stanley Cup-titlar, gjort mäktiga 885 poäng på 798 NHL-matcher och anses som en av de bästa svenska hockeyspelarna någonsin. Men alla bedrifter verkar hittills vara en hemlighet för sonen.
– Han vet ju att jag spelat hockey men han vet nog inte att jag varit med och vunnit Stanley cup och liknande. Men han vet ju att jag spelat hockey i Colorado, han hejar på dem nu, och sådana grejer. Jag hoppas att han inte känner någon press, det roligaste hade varit om han kan känna ett inre driv. Självklart tycker jag det är roligt om han spelar hockey, men för mig spelar det ingen större roll om han satsar eller inte, säger Forsberg i intervjun.

Peter Forsberg
960611 Ishockey, NHL, Stanley Cup, MIAMI PANTHERS – COLORADO AVALANCHE: Peter FORSBERG med Stanley Cup-bucklan.
© Bildbyrån

Forsberg vill inte lägga press

Istället för att prata om pappas alla meriter och få den stora pressen på sig vill Forsberg hellre att sonen ska hitta sin egen glädje till hockeyn. Och att det ska vara så kravlöst som möjligt.
– Man ska få se det som något som bara är roligt så länge som möjligt. Gärna upp till 16 års ålder. Blir det för mycket press då struntar man nog ofta i att gå ut och spela spontanhockeyn på gatan och det var där jag lärde mig allra mest. Där fick jag spelsinne och teknik. Vi som har spelat på hög nivå känner att det är så man vill ha det när man växer upp, säger han till Sveriges Radio.

LÄS MER: 3 gånger Peter Forsberg gjorde fullständigt mos av motståndarna

Peter Forsberg är tillbaka inom hockeyn – här är legendarens nya jobb