Peter Forsberg avslöjar vad han vill göra mot tv-kollegan Peter Jihde – erkänner nu det brutala: ”Åh, herregud”

Peter Forsberg har gjort comeback i tv-rutan igen.
Legendaren har synts och hörts under hockey-VM på Viaplay.
Nu ger ”Foppa” sin brutalt ärliga dom om vad han skulle vilja göra med kollegan Peter Jihde.

Han är en av våra allra främsta hockeyspelare genom tiderna och har vunnit OS-guld, VM-guld och Stanley Cup – två gånger om. Nu har Peter Forsberg återvänt till hockeyns tjänst igen.

Foppa i hockey-VM

Inför årets hockey-VM presenterades han med pompa och ståt som Viaplays nya prestigevärvning och tv-expert. ”Foppa” inledde mästerskapet på plats i Tjeckien men är numera på svensk mark och avslutar turneringen från studion i Stockholm.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, Viaplay
240425 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Forsberg har hyllats för sina insatser i tv-rutan under VM-veckorna tillsammans med sina nya kollegor på Viaplay. Nu tvingas hockeylegendaren svara på den allra svåraste frågan – om just sina arbetskamrater.

”Inget ont om Jihde”

När Peter Forsberg gästar Rix FM och programledaren Martina Thun utsätts han för den klassiska leken ”fuck, marry, kill”. Där han måste svara ärligt om vem han vill ha samlag med, gifta sig med och slutligen ta livet av.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, Viaplay
230223 Peter Jihde of Swedish broadcaster Viaplay ahead of the Women’s Cross Country Skiing Sprint qualification during the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0516

De tre utvalda kollegorna är Peter Jihde, Niklas Holmgren, Håkan Södergren. Och Foppa blir oerhört obekväm av att leka det här i liveradio.
– Det här är ju supersvårt. Jag trodde det skulle vara tjejer först men nu är det ju killar… Aha, okej. Jag måste ju ta någon av dem, säger han i intervjun.

LÄS MER: Peter Forsbergs stora livsbeslut vid sidan av hockey-VM – avslöjar nu framtiden: ”Något annat kan jag inte säga”

Sedan inleder han sitt hypotetiska resonemang.
– Inte för att vara taskig, men jag tror inte jag vill gifta mig med Niklas Holmgren. Han är ganska så högljudd, så det kan vara lite jobbigt i det långa loppet. Då tänker jag mer ett ”one night stand” istället. Man klarar en dag med honom, säger Forsberg i radiokanalen.
– Jag vill ju inte döda någon egentligen. Men ja, jag tycker ändå Håkan är en mysgubbe. Inget ont om Jihde så men jag tycker att Håkan är en go gubbe. Glad och så. Jag får väl säga så om jag ändå ska leka den här leken. Så gifta mig med Håkan och det andra med Jihde, åh herregud. Jag har inte så mycket val direkt.

Håller du med Peter Forsberg här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev