Pappa Ulf Dahléns första ord om sonen Jonathan Dahléns oväntade klubbval: "Jag tycker det är..."

Pappa Ulf Dahléns första ord om sonen Jonathan Dahléns oväntade klubbval: ”Jag tycker det är…”

Jonathan Dahlén överraskade många med sitt beslut.
Nu ger pappa Ulf Dahlén sin syn på valet att stanna i Timrå.
– Jag tycker det är fantastiskt starkt gjort, säger han till SportExpressen.

Han har gjort hela 14 säsonger i NHL och vunnit VM-guld med Tre Kronor samt SM-guld med Björklöven. Hockeylegendaren Ulf Dahlén vet vad som krävs för att lyckas.

Dahlén jagades

Nuförtiden är det 53-åringens son Jonathan Dahlén som får alla rubriker. Timråstjärnan var vinterns mest jagade spelare inom svensk hockey.

Ulf Dahlén, SHL
131120 HV71:s tränare Ulf Dahlen under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 20 november 2013 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57299

Samtliga SHL-klubbar ville skriva kontrakt med 22-åringen som går en stor framtid till mötes. Ändå valde Dahlén att nobba samtliga SHL-erbjudanden och oväntat nog stanna kvar hos Timrå i HockeyAllsvenskan.

Stannar i Timrå

Ett beslut som förvånade många men även satte Timråfansen i fullständig extas inför kommande säsongen. Då stjärnforwarden gjorde hela 77 poäng på 51 matcher den gångna säsongen.

Ulf Dahlén, Jonathan Dahlén, SHL
180228 Jonathan Dahlen och Ulf Dahlen efter en träning i Timrå den 28 februari 2017 i Timrå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74267

Pappa Dahlén uttalar sig nu för första gången om sonens val. Där han känner en stor stolthet över sonens mogna beslut.
– Jag tycker det är fantastiskt starkt gjort. Jonathan gör det han känner för, och har en otrolig klubbkänsla. Timrå har en plats långt inne i hans hjärta, säger Uffe Dahlén till SportExpressen.

”NHL-lagen vill”

Då Dahlén senior är av uppfattningen att han tycker många svenska hockeyspelare lämnar Sverige alldeles för tidigt.
– Ja, jag tror att många lyssnar väldigt mycket på vad deras agenter och NHL-lagen vill. Och tror att de alltid vet vad som är rätt väg för alla, säger han till kvällstidningen.

Till skillnad mot Dahlén junior som går helt sin egen väg. Vilket pappan tycker är helt rätt beslut.
– Jag behöver väl inte nämna några namn, men det finns ganska många exempel på talanger som åkt över, hamnat i AHL – och i dag inte är tongivande när de återvänt och spelar i SHL. Och det var ändå spelare som stod högt i rang innan de åkte över och hamnade i AHL, säger Dahlén i intervjun.

Jonathan Dahlén har hittills gjort 35 poäng på 59 matcher i AHL samt 194 poäng på 196 matcher i HockeyAllsvenskan. Men har har ännu inte gjort en enda NHL- eller SHL-match i karriären.

LÄS MER: Sjukvårdens(!) totalt oväntade jättehån om NHL-laget – får varenda hockeyfan att asgarva: ”Tänk på att…”

Få våra nyhetsbrev!