Jättedramat i NHL i natt – som slutade i historiskt fiasko: ”Det här är en skam”

I natt var det dags för draftlotteri i NHL.
Men det slutade i totalt fiasko när historia skrevs.
För att ingen vann helt enkelt och förlorarna förlorade igen, sjukt nog.

Nattens jättedrama direktsändes och NHL:s båda toppchefer Gary Bettman och Bill Daly var på plats. Det var dags att avgöra draftlotteriet och få se vem som ska få välja först i NHL-draften.

Fiaskot i NHL

Men det slutade i ett historiskt fiasko. För inget av de sju bottenlagen som missar det annorlunda Stanley Cup-slutspelet i år vann draftlotteriet.

NHL-draft, NHL
180622 NHL Commissioner Gary Bettman asks for louder ”booos” from fans in attendance at the 2018 NHL Draft on June 22, 2018 in Dallas, USA. Photo: Erich Schlegel / BILDBYRÅN / COP 250

Där förstapriset är att man får välja högt eftertraktade supertalangen Alex Lafreniere. Och absolut ingen hade räknat med det här oväntade haveriet där möjligheten var mycket, mycket liten.

Sportsnet skriver att det är första gången i NHL:s historia som samtliga av de sju sämsta lagen missar förstavalet i NHL-draften.
”Det här är en skam”, skriver Brian Burke, tv-kommentatorn hos TSN och tidigare general manager i NHL, i sociala medier.

Ingen rättvisa

För det här var inte rättvisa mot de sju sämsta lagen i NHL. Och nu får vi vänta ytterligare på resultatet om vem som får välja först i årets NHL-draft.
– Det här är ett ovanligt hockeyår och vi fick ett ovanligt resultat i draftlotteriet, sa Bill Daly i sändningen.

NHL-draft, NHL
180622 NHL team tables on the floor during the first round of the 2018 NHL Draft on June 22, 2018 in Dallas, USA. Photo: Erich Schlegel / BILDBYRÅN / COP 250

Detroit Red Wings gick in i lotteriet som stora favoriter och rankad etta med hela 18,5 procents chans att vinna förstaplatsen. Men fick nöja sig med en fjärdeplats.

Får välja först?

Ottawa Senators var rankad tvåa och trea inför lotteriet men gick också bet och fick nöja sig med en tredje och en femte plats. Den stora vinnaren då? Jo, det kommer att bli något av de lagen som åker ut i första rundan av Stanley Cup-slutspelet.

Samtliga åtta lag som åker ur första rundan av Stanley Cup-slutspelet han nu lika stor procentchans, 12,5 procent, att vinna förstaplatsen i NHL-draften. Ett nytt draftlotteri kommer att genomföras så fort den första omgången av slutspelet är färdigspelad.

Då får vi veta vem som får välja förväntade draftettan Lafreniere. Los Angeles Kings var det laget som lyckades bäst i draftlotteriet i natt, då man var rankad som nummer fyra inför och sedan vann andraplatsen i NHL-draften.

LÄS MER: SHL-lagets nya jättevärvning – NHL-meriterade poängmaskinen helt klar: ”Kommer att hjälpa oss”

Få våra nyhetsbrev!