Nya supernobben för Daniel Alfredsson – fick nej från samtliga(!) i natt trots kritiken och kraven

Daniel Alfredsson var en av kandidaterna.
Men han nobbades av samtliga.
Svensken får således vänta på sin Hall of Fame-uttagning.

Daniel Alfredsson är en av de största vi har. Svensken fullständigt vräkte in poäng under 00-talet, och var en absolut nyckelfigur i det Ottawa Senators som skördade stora framgångar.

Fjärde året irad

Men laget, eller Alfredsson, vann aldrig Stanley Cup. Det är någonting som många hävdat är emot honom när tidigare aktiva spelare väljs in i Hall of Fame.

141204 Daniel Alfredsson under ishockeymatchen i NHL mellan Ottawa Senators och NY Islanders den 4 December i Ottawa. Foto: Blair Gable / BILDBYRÅN

”Alfie” hade varit nominerad tre år i rad – men nobbats varje gång. Inför 2020 års uttagning, som skedde på onsdagen, så höjdes många röster för att det faktiskt skulle vara dags för Alfredsson. Flera experter hade skrivit om det – och många tyckte verkligen att det var dags

Fick noll(!) röster

Men han blev nobbad igen. Alfredsson valdes inte in, utan i stället blev Jarome Iginla, Marian Hossa, Kevin Lowe, Doug Wilson och kanadensiskan Kim St-Pierre medlemmar i den prestigefyllda utmärkelsen.

161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Alfredsson unveiling a picture with Erik Karlsson (R). Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

Och sanningen är att det faktiskt aldrig var nära. När statistiken om hur röstningen gått till släpptes gick det att se att Alfredsson inte fick en enda(!) röst.

Sverige har, sedan tidigare, fyra spelare invalda i Hall of Fame, i form av Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!