Överraskningen: Succéspelaren kan återvända till SHL – men till ett rivallag: "4-5 lag vill ha mig"

Överraskningen: Succéspelaren kan återvända till SHL – men till ett rivallag: ”4-5 lag vill ha mig”

En riktig SHL-profil kan vara på väg tillbaka.
Förre succébacken Nick Ebert bekräftar nu intresse från flera SHL-klubbar – men inte gamla klubben Örebro.
– Blir det Sverige blir det nog en annan klubb, säger han till lokaltidningen NA.

Säsongen 2018/19 gjorde han imponerande 33 poäng på 49 matcher i SHL. Nu kan förre succébacken Nick Ebert återvända till svensk hockey igen.

Comeback till SHL

Den fina säsongen i Örebrotröjan ledde till flytt till Nordamerika där det har blivit 47 matcher och 16 poäng i AHL under den gångna säsongen.

Nick Ebert, SHL
190220 Örebros Nick Ebert jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Linköping den 20 februari 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men efter bara en säsong av spel hos NHL-lagen Ottawa Senators och New York Rangers farmarlag Belleville Senators och Hartford Wolf Pack kan 26-åringen nu göra comeback till SHL igen. Utan att ha spelat en enda match i NHL.

Helt nytt SHL-lag

Ebert överväger att flytta tillbaka till Europa och flera SHL-klubbar har redan visat intresse.
– Med tanke på att NHL fortfarande pratar om att spela klart årets säsong i sommar kommer vi som har utgående kontrakt säkert få vänta till september innan klubbarna börjar titta på spelare till nästa år. Därför har jag pratat med min agent om att se över möjligheterna i Europa i stället. SHL och KHL är de två ligorna som är intressanta, och just nu har jag erbjudanden från fyra–fem SHL-lag och några KHL-lag som jag sitter och funderar över, säger han till lokaltidningen NA.

Nick Ebert, SHL
190312 Örebros Nick Ebert jublar vid 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Mora den 12 mars 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men den poängfarlige backen har ändå inte hört något från sin förra klubb Örebro. Och öppnar därför för att göra SHL-comeback i en helt ny klubb.
– Men jag har inte fått något erbjudande från Örebro. Jag trivdes väldigt bra i där, älskade staden och laget, och självklart hade jag hoppats att Örebro skulle visa intresse, men jag har inte fått något kontraktsförslag. Niklas (Johansson, sportchef i Örebro) har hört av sig någon gång, och min agent har haft lite kontakt med dem. Men det har inte varit så mycket snack som jag hade trott. De verkar jobba på att få ihop budgeten och prioriterar andra positioner. Så blir det Sverige blir det nog en annan klubb, säger han till Nerikes Allehanda.

Nick Ebert har spelat majoriteten av sin karriär i Nordamerika och gjort totalt 67 poäng på 204 AHL-matcher samt 169 poäng på 263 OHL-matcher. 2017 lämnade han Nordamerika och hann med en KHL-säsong i Slovan Bratislava innan flytten till Sverige och Örebro.

LÄS MER: Knallen: SHL-klubben värvar succéforwarden efter bästa säsongen – får nu göra SHL-debut