Överraskande beskedet: Jagade Jonathan Dahlén har gjort sitt val – här spelar han i höst!

Överraskande beskedet: Jagade Jonathan Dahlén har gjort sitt val – här spelar han i höst!

Han har jagats av hela SHL.
Men nu har Jonathan Dahlén fattat sitt beslut om framtiden.
22-åringen tackar oväntat nog nej till samtliga SHL-klubbar, enligt Sportbladet.

Efter ännu en succésäsong i HockeyAllsvenskan har Jonathan Dahlén varit den mest jagade spelaren i svensk hockey under våren. Hela 12 av 14 SHL-klubbar har visat intresse för 22-åringen till nästa säsong.

Dahléns nya beslut

Tre av klubbarna som velat värva unge forwarden är Färjestad, Brynäs och Örebro. Även hans NHL-klubb San Jose Sharks har varit intresserade av att skriva nytt kontrakt med svensken.

Jonathan Dahlén, Timrå
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Men nu har Dahlén bestämt sig om framtiden och det är ändå ett överraskande beslut som 22-åringen tagit. Han är nämligen muntligt överens om en fortsättning hos Timrå i HockeyAllsvenskan, uppger Sportbladet.

Nobbar SHL-lagen

Enligt uppgifter till kvällstidningen ska externa finansiärer ha klivit in och hjälpt Timrå att förhandla fram ett nytt kontrakt med stjärnforwarden som nu får en av ligans bästa löner. Det här kommer som ett riktigt glädjebesked för alla Timråsupportrar att han vägrar locktonerna från SHL och stannar kvar.

Jonathan Dahlén, Timrå
191002 Timrås Jonathan Dahlén och Jens Lööke jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Till skillnad mot många andra spelare som valt att lämna HockeyAllsvenskan efter säsongen för att ta steget upp till SHL. Båda topplagen Björklöven och Modo har fått se flera nyckelspelare lämna under våren.

Jonathan Dahlén gjorde otroliga 77 poäng på 51 matcher för Timrå den gångna säsongen. Nu vill han hjälpa sitt Timrå i HockeyAllsvenskan nästa säsong och få upp laget till SHL igen.

LÄS MER: Officiellt: SHL-klubbens prestigevärvning helt klar – poängkungen ansluter från Nordamerika