Oväntade uppgifter: Här är näste NHL-svensk att skriva på för Färjestad – nobbar ligarivalen för spel i Karlstad

Flera urstarka värvningar.
Nu kommer nästa superbesked för Färjestad.
Jacob de la Rose uppges välja klubben till nästa säsong.

Alla inom Färjestad är nog överens om att den nyss avslutade säsongen inte alls var vad man hade hoppats på. I grundserien blev det det efter en svag säsong bara spel i åttondelsfinalen, och där tog man sig visserligen vidare men det var aldrig nära något avancemang från kvartsfinalen, och där tog FBK:s säsong slut.

Nästa supervärvning

Till nästa säsong storsatsar man – minst sagt – och redan nu står det klart att klubben kommer ha en forwardsbesättning som utan tvekan är en av de allra starkaste i ligan. Under våren och sommaren har klubben värvat hemvändare efter hemvändare, och det står redan klart att storstjärnor som Marcus ”Lillis” Nilsson och Joakim Nygård kommer att spela i Karlstad till nästa säsong.

Jacob de la Rose, Tre Kronor
180518 Sveriges Jacob de la Rose under en träning med sveriges ishockeylandslag under ishockey-VM den 18 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92045

Nygård kommer senast från NHL och har skrivit på ett långt monsterkontrakt med FBK – men när det gäller värvningar från NHL så tycks FBK inte riktigt vara klara än. Nu kommer nämligen uppgifter om att man vinner dragkampen mot Leksand kring ytterligare en NHL-svensk, i form av Jacob de la Rose.

Vinner dragkampen

Jacob de la Rose har flera raka säsonger i Nordamerika i bagaget, både i NHL och AHL, och har haft stort intresse från framför allt Leksand och Färjestad under det senaste året. De la Rose fick sitt stora genombrott i just Leksand och har varit tydlig med sina känslor om klubben, men samtidigt så är han uppvuxen i Arvika utanför Karlstad, och nu blir det alltså där som valet faller, skriver Aftonbladet, som menar att FBK vunnit dragkampen och att allting ska vara klart.

Foto: Bildbyrån

Jacob de la Rose blir den femte supervärvningen i detta FBK, då Mikael Wikstrand, Marcus Nilsson, Linus Johansson och Joakim Nygård alltså tidigare skrivit på. I veckan bekräftade FBK dessutom att man är intresserade av NHL-svensken Marcus Johansson, men det benämns mer som ett långskott då han fortfarande är ordinarie i Minnesota Wild.

LÄS MER: Niklas Wikegårds enorma kritik mot Tre Kronor – därför tror han att fiaskot uppstod: ”Det saknar jag…”

Få våra nyhetsbrev!