Oväntade NHL-beskeden i natt för svensktalangerna

Mycket talade för att båda svensklöftena Alexander Nylander och Joel Eriksson Ek skulle få en plats i NHL-trupperna hos Buffalo Sabres och och Minnesota Wild. Men i natt kom beskeden som säger annorlunda.

Alexander Nylander var allra närmast NHL-debuten efter en mycket fin försäsong hos Buffalo och väntades bli den näst yngsta svenskdebutanten i NHL. Men 18-åringen som valdes som nummer åtta i sommarens drift flyttas istället ned till AHL för att inleda säsongen hos farmarlaget Rochester Americans.
”Det känns som ett logiskt beslut att Buffalo skickar ned Nylander till AHL vid 18 års ålder. Han utvecklas säkert mer där än att vara breddspelare i NHL”, skriver NBC Sports om beslutet.

För Eriksson Ek blir det heller ingen NHL-debut då Minnesota skickar 19-åringen till farmarlaget Iowa Wild i AHL. Desto mer oväntat blev beskedet att Columbus Blue Jackets skickar ned Alexander Wennberg till AHL. 22-åringen stod för en fin säsong i fjol med 40 poäng på 69 matcher, men får ändå inleda säsongen hos farmarlaget Cleveland Monsters.

LÄS MER: Nylanders fullständiga show under NHL-träningslägret.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.