NHL-drömmen är mycket nära för två av Sveriges största talanger

Svensk hockey är på väg att få in två riktigt lovande spelare till NHL – och mycket tidigare än förväntat. För så stor succé har tonåringarna Alexander Nylander, i Buffalo Sabres, och Joel Eriksson Ek, i Minnesota Wild, gjort.

Lillebror Nylander draftades som nummer åtta i somras och har hela sommaren siktat på NHL-spel i höst. 18-åringen har imponerat på Buffalo Sabres och är nu högaktuell inför NHL-premiären, enligt nordamerikansk media. Och om Nylander skulle få chansen i premiärmatchen om bara några dagar blir han även den näst yngsta svensken att göra NHL-debut med sina 18 år och 226 dagar.

Bara Mika Zibanejad har varit yngre debutant med 18 år och 173 dagar. Men är inte Alexander Nylander nervös inför den här stora milstolpen i sitt liv? Inte ett dugg.
– Nej, jag är inte nervös. Jag tänker bara på att jobba hårt på träningarna och göra mig redo för säsongen, det är det enda jag tänker på, säger Nylander i en intervju med Buffalo News.
– Jag såg min pappa under hela hans karriär och även min bror förra året, så det har egentligen inte varit någonting som jag inte förväntade mig.

Den andra svensktalangen som bitit sig kvar under NHL-träningslägret är som sagt 19-årige Joel Eriksson Ek. Löftet från Färjestads BK var med i Minnesota Wilds sista försäsongsmatch och kan nu få chansen i NHL, rapporterar twincities.com. Om det dock inte skulle hända återvänder Eriksson Ek istället till SHL.

LÄS MER: Se Nylanders fullständiga show under NHL-träningslägret.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.