Oskar Lindbloms jättesuccé direkt i NHL-återstarten – gjorde första målet sedan cancersjukdomen

Han besegrade cancern förra säsongen.
I natt gjorde Oskar Lindblom sin första riktiga match sedan i december 2019.
Det blev enorm succé direkt.

Oskar Lindblom spelade hockey i december under vintern 2019, men drygt en vecka därpå kom chockbeskedet att han drabbats av en form av skelettcancer. Lindbloms sjukdomsbesked förenade hockeyvärlden, och under våren som följde handlade allt om att besegra cancern.

Succé i natt

Det gjorde han också, och Lindblom var visserligen tillbaka under sommarens NHL-bubbla. Flyers-fansen kunde på avstånd se hur Lindblom först tränade med laget, och han fick även göra två matcher med laget under slutspelet.

Foto: Twitter

Men i natt var det, enligt många, comeback på riktigt. Nu hade ju Lindblom fått en hel försäsong på sig att komma in i det, och när NHL återstartade med rivalmöte för Philadelphia Flyers mot Pittsburgh Penguins så fick Lindblom spela närmare 15 minuter.

”Han förtjänar det”

Och det blev målsuccé direkt. När ställningen var 4-3 till hemmalaget Flyers så trodde samtliga att Travis Konecny precis utökat ledningen till 5-3, då han slängde in en puck i mål i en tilltrasslad situation med flera spelare precis framför buren. Men han var dock övertygad om att det inte var han som var målskytten.

– Om man tittar på reprisen så går den på Oskars hjälm och i mål. Jag ser helst att han får det målet i dag, sa Konecky direkt efter matchen.

Foto: Viaplay

Och mycket riktigt – efter matchen så gick NHL in och ändrade det officiella protokollet till att Oskar Lindblom faktiskt gjorde det. Det var svenskens första mål i NHL på 402 dagar.

– Min enda besvikelse i dag är att Oskar var tillbaka i vår hemmaarena och fansen inte kunde ge honom kärleken han förtjänar. Det hade varit fenomenalt för Oskar att komma tillbaka till en fullsatt arena, säger tränaren Alain Vigneault.

LÄS MER: Här blir svenske NHL-stjärnan årets största glädjedödare – krossar lagkamratens drömmar fullständigt

Få våra nyhetsbrev!