Här blir svenske NHL-stjärnan årets största glädjedödare – krossar lagkamratens drömmar fullständigt

Pierre-Edouard Bellemare hade drömt om att spela på en sjö.
Han trodde att drömmarna skulle förverkligas.
Men sen klev André Burakovsky fram som årets glädjedödare.

På onsdagskvällen så börjar äntligen den nya NHL-säsongen – men det är inte mycket som är sig likt. Redan för snart ett år sedan så avbröts grundserien i världens bästa hockeyliga, och när hockeyn väl återupptogs så var det med slutspel i en bubbla, där 24 lag från en början deltog.

Blir två utomhusmatcher

Nu under vintern, våren och början av sommaren så får alla 31 lagen spela 56 grundseriematcher, och därefter väntar slutspel. På grund av den rådande coronapandemin så har dock divisionerna i ligan ändrats för att minska resandet så mycket som möjligt, och självklart så är ingen publik välkommen till matcherna.

Foto: NHL

Och dessutom så har den älskade traditionen med utomhusmatch försvunnit. Ända sedan 2008 så har Winter Classic arrangerats på nyårsdagen, då två lag möter varandra på en baseboll- eller fotbollsarena inför mängder av folk.

Krossar drömmarna

I år gick det inte att genomföra, så NHL valde att i stället dra igång sensationella planer om utomhusmatch utomhus uppe i bergen, alltså utan publik. Och i veckan stod det klart att det blir två matcher precis intill den stora sjön Sierra Nevada i februari. Ligan kommer att bygga upp en rink på golfbanan Edgewood Tahoe Resort, och där kommer under två raka dagar Vegas Golden Knights och Colorado Avalanche, samt Boston Bruins och Philadelphia Flyers möta varandra.

Foto: Twitter

Och när Colorado Avalanche-spelarna Pierre-Edouard Bellemare och André Burakovsky fick frågor om matchen inför den nya säsongen så medgav den förstnämnde om en dröm han haft.

– Jag är taggad för det! Jag har faktiskt aldrig åkt skridskor på en sjö förut, säger han.

Men då bryter den svenske NHL-stjärnan in och avslöjar att det inte är på en sjö, utan bredvid den, vilket får Bellemare att reagera starkt.

– Det är inte på sjön??? NEJ!? Jag trodde att det var PÅ Lake Tahoe? Neeeej, jag hade ingen aning. Seriöst!? Du krossade mina drömmar!, utbrister han.

På sociala medier har klippet spridits rejält, och alla tycks överens om att André Burakovsky redan nu är årets största glädjedödare!

LÄS MER: Chockbeskedet: Svenske NHL-stjärnan kan avsluta karriären – bara 27 år gammal: ”Inget liv jag vill ha”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!