Chockbeskedet: Svenske NHL-stjärnan kan avsluta karriären – bara 27 år gammal: ”Inget liv jag vill ha”

Bara 27 år gammal.
Men framtiden är högst osäker för Oscar Klefbom.
– Det är en dag i taget, säger han.

Oscar Klefbom tog steget över till Nordamerika redan som 20-åring, 2013, och har sedan dess haft en fin utveckling i Edmonton Oilers. De senaste säsongerna har backstjärnan växt ytterligare och med tiden blivit en riktig nyckelkugge för sitt lag.

”Inget liv jag vill ha”

Han klassas som en av de bättre defensiva backarna i ligan, och det är därför än tyngre att Klefbom under de senaste säsongerna haft stora skadebekymmer. Svensken har haft problem med en krånglande axel, men gjorde trots detta karriärens hittills bästa säsong förra året, då han noterades för 34 poäng på 62 matcher i grundserien.

181006 Connor McDavid , Adam Larsson and Oscar Klefbom of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Men redan nu står det klart att inte blir något spel under den kommande säsongen, som inleds nu på onsdagskvällen.

– Vi kollar på alternativ och förhoppningsvis kan jag få till någon axeloperation, ersättning av axeln eller någon annan behandling. Så att jag kan börja må bättre och komma tillbaka till hockeyn. Jag vill inte gå på smärtstillande 24/7 och ha ett värdigt liv, det här är inte livet jag vill ha, säger Oscar Klefbom enligt Aftonbladet.

Karriären i fara

Klefbom menar att han påverkas mycket i vardagen av sina besvär.

– Det är tufft när man inte kan sova ordentligt, sätta på sig kläderna ordentligt och leva ett normalt liv. När man tänker på att inte kunna plocka upp och bära sina barn en dag, då är det ett stort problem, säger Oscar Klefbom.

181006 Oscar Klefbom of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Det är i dagsläget fortfarande oklart om Klefbom ens är tillbaka i spel till nästnästa NHL-säsong, som är planerad att starta i höst – och vill det sig illa kan hela karriären vara över.

– Det var tufft att berätta för ledningen och lagkamraterna, men jag vill vara förståndig och få det här löst och fixat ordentligt. Nu är jag inte i fysisk författning att kunna spela hockey. Jag saknar verkligen att spela hockey och att vara med killarna i laget på isen, jag är fortfarande ung och ska göra allt för att återvända till Edmonton Oilers och fortsätta leva min dröm. Jag vill inte kasta in handduken än och i stället vara positiv, men det är en dag i taget. Det blir bättre när jag inte spelar och utsätter axeln för påfrestningar flera gånger om dagen, säger han.

LÄS MER: Brynäs stenhårda kontring – efter rivalens attack på stjärnan: ”Så jäkla dåligt gjort”

Få våra nyhetsbrev!