Brynäs stenhårda kontring – efter rivalens attack på stjärnan: ”Så jäkla dåligt gjort”

Djurgården gick till attack mot Greg Scott.
Nu reagerar Peter Andersson.
– Så jäkla dåligt gjort, säger Brynäs-tränaren.

Det var i lördags som ett omdiskuterat matchstraff blev helt avgörande i matchen mellan Brynäs och Djurgården i Gävle. Brynäs-stjärnan Greg Scott tacklades i ryggen, nära sargen, av motståndaren Rhett Rakhshani – som fick matchstraff, och i det fem minuter långa numerära övertaget så gjorde hemmalaget hela tre mål.

Stor kritik

Efter matchen, som Brynäs vann med hela 6-1, så var Djurgårdens träanre Robert Ohlsson starkt kritisk mot Greg Scotts uppträdande i samband med situationen som alltså gav matchstraff.

– Jag är fruktansvärt irriterad över den situationen, för jag tycker att Greg förstärker och lurar domarna. Det är jag jävligt irriterad över, sa Ohlsson. 

201119 Brynäs Greg Scott inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Växjö den 19 november 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

I går, på tisdagen, så möttes lagen igen – och efter matchen som Brynäs vann på nytt, denna gång med 3-1, så menade Gävle-lagets tränare Peter Andersson att sin motståndartränares utspel mot Greg Scott fungerat som tändvätska för laget.

– Matchstarten är väl, för båda lagen, kanske lite avslagen. Vi får igång spelet efter deras 1-0-mål, och då tar vi över. Men vi har lite gratis motivation idag också, tycker jag, säger han i C More.

Brynäs kontring

Peter Andersson syftar alltså på Ohlssons kritik.

– Robban Ohlsson går ut och hånar en av våra spelare och kallas oss för filmare och allt möjligt. Det pratade vi om innan och så behandlar man inte en Brynäs-spelare. Det fick fart på laget och det tog vi upp i paus igen och sedan tycker jag att det ett lag på banan. Vi får tacka lite för den… ja, vad man nu kallar det för. Det hjälpte oss i alla fall. Jag tycker att det var jäkligt dåligt gjort, säger Peter Andersson i C More.

210105 Brynäs tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Brynäs den 5 januari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Under matchen så blev Noel Gunler, som gjorde bra ifrån sig under JVM, stor hjälte med sina två mål. Brynäs har nu, efter en tung period, tre raka segrar i SHL och blickar uppåt i den haltande SHL-tabellen.

LÄS MER: Helmäktiga hyllningen till Rasmus Dahlin och Elias Pettersson – hamnar etta och tvåa(!) på häftiga listan

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!