Brynäs stenhårda kontring – efter rivalens attack på stjärnan: ”Så jäkla dåligt gjort”

Djurgården gick till attack mot Greg Scott.
Nu reagerar Peter Andersson.
– Så jäkla dåligt gjort, säger Brynäs-tränaren.

Det var i lördags som ett omdiskuterat matchstraff blev helt avgörande i matchen mellan Brynäs och Djurgården i Gävle. Brynäs-stjärnan Greg Scott tacklades i ryggen, nära sargen, av motståndaren Rhett Rakhshani – som fick matchstraff, och i det fem minuter långa numerära övertaget så gjorde hemmalaget hela tre mål.

Stor kritik

Efter matchen, som Brynäs vann med hela 6-1, så var Djurgårdens träanre Robert Ohlsson starkt kritisk mot Greg Scotts uppträdande i samband med situationen som alltså gav matchstraff.

– Jag är fruktansvärt irriterad över den situationen, för jag tycker att Greg förstärker och lurar domarna. Det är jag jävligt irriterad över, sa Ohlsson. 

201119 Brynäs Greg Scott inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Växjö den 19 november 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

I går, på tisdagen, så möttes lagen igen – och efter matchen som Brynäs vann på nytt, denna gång med 3-1, så menade Gävle-lagets tränare Peter Andersson att sin motståndartränares utspel mot Greg Scott fungerat som tändvätska för laget.

– Matchstarten är väl, för båda lagen, kanske lite avslagen. Vi får igång spelet efter deras 1-0-mål, och då tar vi över. Men vi har lite gratis motivation idag också, tycker jag, säger han i C More.

Brynäs kontring

Peter Andersson syftar alltså på Ohlssons kritik.

– Robban Ohlsson går ut och hånar en av våra spelare och kallas oss för filmare och allt möjligt. Det pratade vi om innan och så behandlar man inte en Brynäs-spelare. Det fick fart på laget och det tog vi upp i paus igen och sedan tycker jag att det ett lag på banan. Vi får tacka lite för den… ja, vad man nu kallar det för. Det hjälpte oss i alla fall. Jag tycker att det var jäkligt dåligt gjort, säger Peter Andersson i C More.

210105 Brynäs tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Brynäs den 5 januari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Under matchen så blev Noel Gunler, som gjorde bra ifrån sig under JVM, stor hjälte med sina två mål. Brynäs har nu, efter en tung period, tre raka segrar i SHL och blickar uppåt i den haltande SHL-tabellen.

LÄS MER: Helmäktiga hyllningen till Rasmus Dahlin och Elias Pettersson – hamnar etta och tvåa(!) på häftiga listan

Få våra nyhetsbrev!