Nyfödda sonen på sin allra första match – då gjorde pappa Mattias Ekholm det förbjudna(!)

Nyfödda sonen på sin allra första match – då gjorde pappa Mattias Ekholm det förbjudna(!)

På läktaren satt sex veckor unga sonen William.
Och på isen blev pappa Mattias Ekholm hjälte – genom att göra det förbjudna.
– Jag tänkte: ”Äh, va fan jag går för det”, säger han till Sportbladet.

Mattias Ekholm blev i går kväll stor hjälte för Tre Kronor i sin allra första VM-match i år. Det satt även extra fint när sex veckor unga sonen William var på plats på läktaren i Royal Arena för att se pappa live för första gången i livet.

Den nyfödda sonen var där tillsammans med mamma och TV4-profilen Ida Björnstad. Men William fick även se sin pappa göra det förbjudna.

ANNONS: Vilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

Hjälte för Tre Kronor

För med knappt en minut kvar att spela tog Ryssland ut målvakten för att jaga kvittering mot Sverige. Då fick Ekholm pucken bakom eget mål och tog chansen att skicka in pucken över hela banan in i mål. 3-1 och matchen var definitivt avgjord.

Men hade pucken missat mål hade det blivit icing och Tre Kronor hade inte fått byta. Det hade inte alls uppskattats av ledarstaben.
– Jag stod och tänkte ett par gånger hur jag skulle göra. Men så fick forehandsidan, ryssen jagade ut mig på ”rätt” sida. Klart man kan försöka hitta en passning men det brukar bli icing så jag tänkte ”äh, va fan jag går för det”, säger Ekholm till Sportbladet.

ANNONS: Vill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Popovics irritation

Men Ekholm erkänner även att backtränaren Peter Popovic reagerat starkt på Ekholms vågade beslut.
– Han hade nog inte blivit så glad vad de verkar. De hade någon fadäs tidigare i turneringen med något öppet mål de missat så det var tur den gick in, säger Ekholm med ett leende till kvällstidningen.

En fadäs som Ekholm inte alls kände till då han just kommit till VM. Så därför hade han modet att gå för öppet mål.
– Nej, jag har ju inte varit här så jag gick på eget bevåg och testade. ”Poppe” hade en blick mot mig på slutet, så jag vet inte… Men så här med facit på hand blev det bra i alla fall, säger Ekholm till Sportbladet.

Dela artikeln om du gillar det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Svenska ilskan – efter blytunga segern mot Ryssland: ”Typiskt ryssar”