Svenska ilskan – efter blytunga segern mot Ryssland: ”Typiskt ryssar”

KÖPENHAMN. Tre Kronor besegrade Ryssland i gruppfinalen med 3-1.
Trots det var det fokus på annat än bara vinsten efter matchen..domarnivån.
– Det där är vi vana vid, säger Rickard Rakell.

Tre Kronor fick sitta i utvisningsbåset en hel del mot Ryssland. Redan efter några minuter skulle det straffa sig när Kiril Kaprizov fick göra mål i numerärt överläge.

Trots det kunde Sverige vända och vinna med 3-1 och därmed säkra gruppsegern.

ANNONSVill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Kritik mot domarna: ”Vi är vana”

Men efter matchen var spelarna inte nöjda med domarnas insats.

Tre Kronor drog på sig tolv utvisningsminuter medan Ryssland åkte på fyra och flera gånger ropade svenskarna på utvisningar. Utvisningar man inte fick med sig.
– Vad ska man säga? Viktor (Arvidsson) får en utvisning när han sätter klubban i ryggen på deras spelare framför deras mål och sen händer samma sak mot Viktor och då händer ingenting. Kanske lite ojämn men det där är vi vana vid så det är ingenting nytt, säger Rickard Rakell om domarnivån och fortsätter:
– Jag tycker nästan vi fick mer energi av att vi gör ett jäkla bra jobb och dödar en hel del utvisningar. Även fast vi inte vill börja i den änden så ger det oss väldigt mycket energi och våra boxplay-killar spelar jäkligt bra.

”Typiskt ryssar”

Patric Hörnqvist tycker även han det var frustrerat på isen men konstaterar att segern smakade riktigt gott.
– Det är typiskt ryssar, säger Hörnqvist.
– Det var en hård match där ute. Man fick inte så mycket tid och ytor så det var skönt att vi kunde gå vinnande ur den här striden.

Tre Kronors kvartsfinal mot Lettland spelas på torsdag 20:15 i Royal Arena i Köpenhamn. Ryssland ställs samtidigt mot Kanada i sin kvartsfinal.

ANNONS: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

LÄS MER: Allt om hockey-VM 2018!

Klart: Bröt kontraktet med SHL-klubben – här är backens nya klubbadress