Nye Gretsky(!) om oväntade sanningen bakom tröjnumret: ”Det valde mig – jag ville...”

Nye Gretsky(!) om oväntade sanningen bakom tröjnumret: ”Det valde mig – jag ville…”

Vyachelsav Gretsky har fått stor uppmärksamhet i Ryssland.
Nu berättar han för Sportbibeln om jämförelserna med Wayne Gretzky – och numret 99.
– Man kan säga att det valde mig, säger han.

Vyacheslav Gretsky har inte haft någon sensationell karriär. Forwarden gjorde förra säsongen 16 poäng på 51 spelade matcher i den vitryska ligan, och i somras värvades han till KHL-laget Dinamo Minsk.

”Vill bli mer framgångsrik”

Där har Gretsky bara fått göra 14 matcher, och har noterats för två poäng. Trots det valdes han, till mångas förvåning, ut i KHL:s All Star-lag – mest troligt bara för efternamnet, som utan tvekan påminner om ”The Great One”, Wayne Gretzky.

Vyacheslav Gretsky, Dinamo Minsk
Vyacheslav Gretsky, Dinamo Minsk. FOTO: Instagram

För Sportbibeln berättar nu Vyechslav Gretsky, vars efternamn har ärvts inom familjen i generationer, om sina högt ställda mål i karriären.

– Jag skulle vilja bli en mer framgångsrik hockeyspelare än Wayne. Jag sätter därför upp ambitiösa mål, och försöker närma mig dem steg för steg, säger han.

Förklaringen till 99

Vyacheslav Gretsky har fått stor uppmärksamhet i hockeyvärlden sedan inträdet i KHL. Inte bara för efternamnet, utan även för faktumet att han spelar i samma nummer, nämligen 99.

– Jag förstår att folk tror att han är min idol för att vi spelar i samma nummer, men det var inte mitt val. Jag ville spela i nummer 12, men när jag kom till omklädningsrummet så fick jag 99. Man kan säga att numret valde mig!, säger han, och fortsätter:

– Jag vill kanske skilja mig mot honom, trots att man gärna vill åstadkomma lika mycket som han gjorde. Han var verkligen en hjälte, och en unik person.

Foto: Bildbyrån

Vyacheslav Gretsky gjorde bra ifrån sig under All Star-matchen, och bidrog bland annat med mål.

– Det är klart jag är förvånad… först trodde jag bara att det var en bluff. Sen förstod jag att det är ett stort ansvar, och nu ser jag det som en utmaning. Livet har gett mig den här möjligheten till ett stort steg. Det är inte alla som ens kommer i närheten av det här, så för mig är det väldigt positivt, sa han till Sportbibeln inför matchen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!