Nya vändningen: Ryktades till SHL-klubben – nu har NHL-svensken fått nytt erbjudande

.

Han har ryktats till SHL och Brynäs.
Men nu verkar Johan Larsson bli kvar i Nordamerika.
NHL-svensken har fått ett helt nytt erbjudande, rapporterar Buffalo News.

För bara en månad sedan kopplades Johan Larsson ihop med en återkomst till SHL och Brynäs. Men Gävleklubben gick sedan själva ut och dementerade att Larsson skulle vara på väg tillbaka, även om SHL-laget ändå inte stängde dörren helt för en comeback.

Kontrakt till Johan Larsson

Nu kommer nya uppgifter kring Larssons hockeyframtid. Och det pekar mot att 26-åringen ser ut att stanna kvar i Nordamerika.

Johan Larsson, Tre Kronor
180521 Sveriges Johan Larsson biter i medaljen i omklädningsrummet efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35490

Buffalo News rapporterar nu att Buffalo Sabres har erbjudit VM-guldsvensken ett nytt ettårskontrakt till nästa säsong. 1 juli går nuvarande NHL-kontraktet ut för Larsson men det innebär dock inte att han lämnar Buffalo omgående för det.

7 säsonger i Nordamerika

Om de inte kommer överens innan 1 juli så blir Larsson ”restricted free agent” och Sabres har fortsatt rättigheterna kvar för honom. Svenske NHL-forwarden gjorde 14 poäng på 73 matcher senaste säsongen.

Johan Larsson, Tre Kronor
180521 Johan Larsson firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Johan Larsson lämnade Sverige och Brynäs 2012 för att pröva på NHL och har sedan dess gjort 7 säsonger i Nordamerika för Minnesota Wild och Buffalo Sabres organisationer.

LÄS MER: Tre Kronor-backen nobbar återkomst till SHL – här är nya laget!

Superhyllningarna till Robin Lehner – publiken i tårar efter känslosamma tacktalet i natt