KLART: Tre Kronor-backen nobbar återkomst till SHL – här är nya laget!

KLART: Tre Kronor-backen nobbar återkomst till SHL – här är nya laget!

.

Först kom beskedet att Patrik Hersley lämnar SKA St. Petersburg.
Sedan blev det klart att han nobbar en SHL-återkomst.
Nu står det klart med ny klubb för hårdskjutande Tre Kronor-backen.

Det har ryktats hela våren om en återkomst till SHL igen för Patrik Hersley. Nyligen blev det även klart att Tre Kronor-backen lämnar KHL-giganten SKA St. Petersburg.

Ny klubb för Hersley

Men svenska hockeyfans kan sluta hoppas på en comeback till Sverige igen. Nu har 32-åringen gjort sitt nya klubbval för nästa säsong och det blir ännu en KHL-klubb på CV:t.

Patrik Hersley, Spartak Moskva
180208 Patrik Hersley of Sweden during a training session ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Incheon.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91953

På Twitter har Spartak Moskva presenterat Hersley som ny spelare inför nästa säsong. Den hårdskjutande backen har skrivit på ett ettårskontrakt med ryska huvudstadsklubben.

Fjärde KHL-klubben

Det blir Hersleys fjärde klubb under KHL-äventyret sedan han flyttade till Ryssland säsongen 2014/15. Tidigare hittar vi klubbarna Sibir Novosibirisk, Lokomotiv Jaroslavl och just SKA St. Petersburg på den listan.

Patrik Hersley, Spartak Moskva
180131 Patrik Hersley före en ishockeyträning med journalister och spelare från Sveriges ishockeylandslag anordnad av Svenska Spel den 31 januari 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Hersley levererade fullt ut under senaste säsongen och noterades för fina 33 poäng på 36 matcher i storklubben SKA. I slutspelet blev det sedan 3 poäng på 12 matcher för svensken.

LÄS MER: Elias Pettersson prisad som årets rookie i NHL: ”Jag blev väldigt ledsen”

Oväntade helomvändningen från svenska NHL-stjärnan – efter alla flyttrykten!