Oväntade helomvändningen från svenska NHL-stjärnan – efter alla flyttrykten!

.

Alexander Edler uppgavs vara så gott som förlorad för Vancouver.
Men nu kommer vändningen.
Backstjärnan kommer enligt samstämmiga uppgifter att krita på ett nytt treårskontrakt.

Alexander Edler har spelat i Vancouver Canucks i 13 raka säsonger, och är den back som gjort flest matcher i klubbens historia.

Men under våren har allt mer tytt på att han kommer att lämna klubben i sommar.

Stjärnans helomvändning

Flera trovärdiga källor har sagt att parterna står långt varandra i förhandlingarna, och att Edler i sommar kommer att söka sig efter en ny klubb.

Men nu kommer vändningen.

Flera tunga namn i Nordamerika, däribland Sportsnets Elliotte Friedman, menar nu att ett genombrott skett i förhandlingarna och att Edler är nära att skriva på ett förbättrar kontrakt.

Kontraktet sägs gälla i tre säsonger och vara värt 5,5 miljoner dollar per säsong, vilket är en halv miljon dollar mer än det kontrakt han tidigare haft.

Kan väljas av Seattle

En parameter som tidigare varit viktig i förhandlingarna mellan Edler och Vancouver Canucks är frågan om en så kallad NMC, vilket betyder att Edler är låst till Canucks och inte kan bli vald av Seattle när NHL expanderas om någon sommar.

Men enligt källor i Nordamerika så kommer ingen klausul finnas i kontraktet, vilket gör att Edler kan väljas i expansionsdraften när det nya laget kliver in till säsongen 2021/2022.

170520 Sveriges Alexander Edler och William Nylander jublar efter 1-0 i semifinalen mellan Sverige och Finland under ishockey-VM den 20 maj 2017 i Köln.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Alexander Edler kom till Vancouver Canucks organisation 2005, och har sedan dess hunnit med hela 814 NHL-matcher, där han svarat för imponerande 367 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!