Nya, oroväckande uppgifter om Landeskogs framtid – har fått tre erbjudanden: ”Pratar inte med varandra…”

Allt mer talar för att Colorado Avalanche vill offra Gabriel Landeskog.
Enligt uppgifter har det uppstått en rejäl spricka mellan spelaren och klubben.

De har inte pratat med varandra på en vecka, säger NHL-insidern David Pagnotta på Twitter.

Under tio år har Gabriel Landeskog varit en bärande spelare i Colorado Avalanche. Nio av dem åren har han även varit lagkapten men nu ser framtiden väldigt osäker ut.

Framtid i NHL

Landeskog vill gärna stanna då laget håller på och bygger upp ett potentiellt Stanley Cup-vinnarlag men nu kommer oroväckande uppgifter. Svenskens kontrakt är på väg att gå ut och det rapporteras nu om en tydlig spricka i förhandlingarna mellan spelare och klubb.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
171111 Colorados Gabriel Landeskog under ishockeymatchen i NHL mellan Ottawa Senators och Colorado Avalanche den 11 november 2017 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

De ansedda NHL-insiders Darren Dreger och David Pagnotta rapporterar på Twitter att det nu är helt tyst från Colorados sida och att förhandlingarna har gått i lås.
– De har inte pratat med varandra på en vecka, det har varit helt tyst. De står långt ifrån varandra. Jag undrar om Colorado bara spelar ”mind games” för att få honom att svettas lite, eller om de faktiskt tittar på andra alternativ, säger Pagnotta i ett videoklipp på Twitter.

Fått tre bud

Journalisten Andy Strickland meddelar i sin tur att Avalanche kommit med tre erbjudanden till Landeskog för en kontraktsförlängning. Ett fyraårskontrakt på 6,5 miljoner dollar per år, ett femårskontrakt på 7 miljon dollar per år och ett åttaårskontrakt på 5,125 miljoner dollar per år.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
190517 Gabriel Landeskog of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Enligt uppgifter är Landeskog beredd att gå ned i lön för att få stanna kvar i Colorado men han är inte villig att gå ned på nivå runt 5-6 miljon dollar. Om Landeskog skulle gå ut på den öppna marknaden kan han få erbjudanden på 9-10 miljoner dollar per år av andra NHL-klubbar, uppger Strickland.

Kan offras

Colorado Avalanche har nyligen byggt om laget och därför fått problem med att hålla sig under lönetaket. I laget finns redan storstjärnor som Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Cale Makar som är högre upp i rangordningen än Landeskog.

För att kunna behålla den stjärntrion kan det istället bli 28-årige svensken som tvingas offra och får lämna klubben. Det finns redan en rad andra NHL-lag som är redo att hugga på Gabriel Landeskog om han tvingas lämna Avalanche.

Var vill du se Gabriel Landeskog spela nästa säsong? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Nya, chockerande uppgifter – avslöjar nu den verkliga anledningen bakom NHL-målvaktens död: ”En hjälte!”

Få våra nyhetsbrev!