Nya orden om Peter Forsbergs sensationella comeback – avslöjar hur bra ”Foppa” egentligen är som 50-åring: ”Det är omöjligt”

Peter Forsberg, 50, håller fortfarande igång i Schweiz veteranligor.
Nu avslöjar en motståndare hur det egentligen är att möta honom.
– Det är otroligt roligt faktiskt, säger Nikolaj Rosenthal.

Peter Forsberg är en av hockeyns stora. Han hade inte kanske den längsta karriären, då skador förstörde mycket för honom, men när han var hel och som bäst så var det få spelare i NHL som kunde mäta sig med honom. Forsberg vann två Stanley Cup-titlar, poängligan, och en rad andra mäktiga utmärkelser under den otroligt mäktiga karriären.

Dominerar i Schweiz

Lägg där till att Peter Forsberg dessutom hade helt sagolika turneringar med Tre Kronor, då det framför allt blev två OS-guld och två VM-guld. Och hockeyintresset finns kvar än i dag. När hockey-VM avgjordes tidigare i våras var Forsberg med som expert i Viaplay, men faktum är att han fortfarande håller igång någorlunda hemma i Schweiz.

Sedan några år bor Forsberg i den schweiziska staden Zug, och för en tid sedan spreds bilder som löpeld på internet när Foppa spelar hockey i en veteranliga. Alla var så klart oerhört nyfikna på hur det går för Forsberg, och det kom snabbt fram uppgifter om att han snittade närmare tre poäng per match. Och att Forsberg håller en oerhört hög nivå fortfarande bekräftas nu från en av hans motståndare, Nikolaj Rosenthal.

“Det är helt omöjligt”

Rosenthal spelade själv hockey på elitnivå under tio års tid, dock bara i Danmark. När han avslutade karriären letade han efter ett lag att bara hålla igång med, men han hade kanske inte kunnat ana vem som skulle stå på andra sidan isen.

– När jag flyttade till Schweiz så hittade jag snabbt ett veteran-lag, och det slutade med att jag spelade mot självaste Peter Forsberg, som bor i Zug, säger Rosenthal i CryptoNews Podcast, och fortsätter:

– Det finns flera spelare där som har spelat i den schweiziska högstaligan, så helt plötsligt spelar jag mot massa ikoner, men framför allt Peter Forsberg.

Peter Forsberg, Foppa
230124 EV Zugs Peter Forsberg under en ishockeymatch i den Schweiziska Veteranligan mellan EV Zug och EC Zürich den 24 januari 2023 i Zug. Foto: Claudio Thoma / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0106

Men hur bra är egentligen Foppa, snart 51 år gammal? Enligt Rosenthal är det fortfarande hög, hög nivå på svensken.

– Han kan verkligen röra på sig fortfarande. Men han är framför allt helt omöjlig att ta pucken ifrån. Han är så stark och skicklig fortfarande. Jag kan åka runt honom och bli helt slut, bara av att försöka ta pucken av honom. Det är helt omöjligt, för han är så skicklig. Det är otroligt roligt faktiskt, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev