Nya jättevändningen: Publikfavoriten överens med SHL-laget – här spelar han kommande säsong

Det har varit flera vändor för Manuel Ågren.
Allra senast ryktades han till SHL-rivalen HV71.
Men nu är det officiellt att han har skrivit på för Djurgården.

På grund av coronavirusets utbrott och den ekonomiska oron som råder så har Djurgården drabbats hårt. I dagsläget är det osäkert om klubben kan förlänga med sina stjärnspelare som sitter på utgående kontrakt.

Ryktades till rival

Både Dick Axelsson och Patrik Berglund sitter på utgående kontrakt och förhandlingarna har strandats på grund av det utsatta läget. En annan som varit på väg bort från klubben är publikfavoriten Manuel Ågren.

Manuel Ågren, Djurgården
200218 Djurgårdens Manuel Ågren under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

För bara några dagar sedan kom uppgifter om att Ågren bestämt sig för att flytta till SHL-rivalen HV71 istället. Trots att han helst av allt hade velat stanna kvar i Djurgården.

Klar för SHL-laget

Men nu kommer ännu en jättevändning för 26-åringen. I dag blev det klart att han kommit överens med SHL-laget till slut.

Manuel Ågren, Djurgården
200211 Djurgårdens Manuel Ågren jublar efter avgörande 5-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Färjestad den 11 februari 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180186

Ågren skrev i dag på ett ettårskontrakt med Djurgården.
– Det är en lättnad att veta vart jag ska spela nästa säsong. Det har varit en stressig tid med många telefonsamtal, men jag ville hela tiden vara kvar. Djurgården var min prioritet, säger han till klubbens officiella webbplats.

”Vi är jättenöjda”

Senaste säsongen var Ågrens första i SHL och då gjorde han 19 poäng på 49 matcher. Dif är väldigt nöjda med att få behålla sin publikfavorit.
– Både Djurgårdens och Manuels tydliga ambition har hela tiden varit att jobba vidare tillsammans och vi är jättenöjda med att så nu blivit fallet, säger sportchefen Joakim Eriksson i pressmeddelandet.

Däremot är det fortsatt osäkert för stjärnduon Axelsson och Berglunds framtid i Djurgården.

LÄS MER: BOMBEN: Ändrar sig helt – succétränaren tar över Leksand efter stora miljonbråket(!)