Nya jättesuccén för Elias Pettersson och Nils Höglander i Canucks – klassmål av superlöftet i natt

Efterlängtad vinst för Vancouver Canucks.
Det kan man tacka Elias Pettersson och Nils Höglander för.
Svenskduon stod för två mål och totalt tre poäng i natt.

Vancouver Canucks var av många experter och supportrar tippade att dominera sin division, och framför allt att gå till slutspel från den. Men verkligheten har varit totalt annorlunda, och Canucks har i stället befunnit sig i en rejäl kris.

Succé i natt

Förlusterna har radats upp, och laget har inte alls gått att känna igen jämfört med de insatserna som bjöds på exempelvis i somras, då man tog sig hela vägen till konferenssemifinal i slutspelsbubblan. Inför nattens match så hade Canucks hela fyra raka förluster, men det blev en efterlängtad vinst mot Winnipeg Jets i natt.

Foto: Viafree

Och mycket av det kan man tacka Elias Pettersson och Nils Höglander för. Den förstnämnde har verkligen hittat formen efter en svag inledning på säsongen och öser nu in poäng precis som vi vant oss vid att han gör. Pettersson noterades för en assistpoäng till Canucks 2-0-mål i natt, som kom till när J.T. Miller snyggt styrde in ett skott från blå.

Dubbla svenskmål

På nästan identiskt sätt höll sig Nils Höglander framme bara minuter senare, då han påpassligt sträckte fram klubban och styrde pucken in i nät fram till 3-0. Den svenske stortalangen hade haft lite av en poängsvacka, men har nu noterats för tio poäng i sin allra första NHL-säsong.

– Jag brukar öva på det där en hel del. Jag stannar kvar efter träningarna och jobbar på att styra puckar, säger Höglander efteråt.

Foto: Viafree

Winnipeg Jets besegrades till sist med hela 4-0, det efter att Elias Pettersson även han fått skriva in sig i målprotokollet. Hans mål var inte riktigt lika snyggt som hans landskompis, då Pettersson ”bara” la in pucken i öppet nät.

Hur mycket vinsten betydde för Canucks syntes verkligen på spelarna på isen.

– Det betyder så mycket för oss. Man får verkligen en bra känsla direkt. Förhoppningsvis bygger vi bara vidare på det här, säger Höglander.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Robin Figrens skräckupplevelse med Joel Lundqvist i Frölunda: ”Jag skämdes som en blöt labrador”

Få våra nyhetsbrev!