Robin Figrens skräckupplevelse med Joel Lundqvist i Frölunda: ”Jag skämdes som en blöt labrador”

Snacka om pinsamt!
Nu avslöjar Robin Figren skräckupplevelsen med Joel Lundqvist i Frölundas spelarbuss.
– Jag skämdes som en blöt labrador. De där stegen som jag skulle gå upp till Joel Lundqvist…, berättar han i podden ”Släpp Sargen”.

En hockeyspelares vardag är verkligen speciell. Förre SHL-profilen och numera Kloten-spelaren Robin Figren ger varje vecka en unik inblick in i livet som professionell hockeyspelare i podcasten ”Släpp Sargen”.

Figrens skräck

Figren har tidigare spelat för Frölunda, Djurgården, Linköping och HV71 i SHL, han har därmed sett och varit med om det mesta inom svensk hockey. Nu minns han tillbaka till en ren skräckupplevelse när han slog sig in i Frölundas A-lag som ung.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det handlar om hans allra värsta resa i en spelarbuss och ett oerhört pinsamt ögonblick med Frölunda-ikonen Joel Lundqvist. Figren minns det mycket väl och berättar detaljrikt i podden, som han gör tillsammans med Niclas Norlindh.
– Det var när jag gjorde A-lagsdebut i Frölunda 2006. Då hade jag en ganska tuff start. Jag gick på bussen för att sätta mig. Vi skulle åka till Gävle, tror jag, så skulle väl till Landvetter för att ta flyget. Jag gick in, men alla sätena var ju fulla. Man sitter ju en person på två säten liksom. Det var ju upptaget, så jag tog väl min plats då som yngst och satte mig i trappan i mitten. Vi skulle ju inte åka så långt. Jag tänkte att det väl är min roll nu – och det är lugnt, inleder han.

”Blöt labrador”

Men när bussen börjar rulla så vänder sig målvakten Tommy Salo om och undrar vad junioren egentligen håller på med som sitter i trappan. 
– Han sa ”skärp dig, gå och sätt dig!”, men jag svarade att det var helt lugnt. Då vände han (Salo) sig om mot Joel (Lundqvist) som ju då var ganska ung och sa till honom med ganska hård ton att ”kom igen nu, Joel – flytta på din väska så att Figge kan sitta”, ungefär, berättar Figren.
– Alltså jag skämdes som en blöt labrador. De där stegen som jag skulle gå upp till Joel Lundqvist för att sätta mig liksom… Det där var ju platsen för hans väska. Så jag fick ju smyga fram där med en ursäktande blick – ”jag är ledsen”, liksom – och så satte jag mig väl med ena skinkan så att jag nästan satt på armstödet längst ut bara för att jag inte skulle förstöra för honom.

Joel Lundqvist, Frölunda
210220 Frölundas Joel Lundqvist deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 20 februari 2021 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0129

Figren har även berättat det här för Lundqvist efteråt, men Frölunda-kaptenen vägrar erkänna det.
– Jag har ju dragit det här för Joel i efterhand. Han påstår att det inte stämmer – men det kan jag säga att det gör det visst. Det var i vilket fall en tuff start på en bussresa, säger han i podden. 
– Han satt ju där och såg ut som ett åskmoln som han kan göra ibland. Han var inte inbjudande direkt – det stod inte kaffe och kaka när jag kom dit liksom. Nej, jag tog min ena skinkhalva på armstödet och försökte titta ner så mycket som möjligt så jag slapp möta honom med blicken.

Lyssna här:

LÄS MER: Ismaskinsförarens klockrena känga till Nylander – ett år efter osannolika NHL-miraklet: ”Sa det till honom…”

Få våra nyhetsbrev!