Nya hyllningsvideon till Henrik Zetterberg kommer ge dig gåshud – hedras nu med den mäktiga utnämningen

Nya hyllningsvideon till Henrik Zetterberg kommer ge dig gåshud – hedras nu med den mäktiga utnämningen

Henrik Zetterberg vann allt.
Nu belönas han för sin makalösa karriär.
Ikonen har valts in i IIHF Hall of Fame – och hyllningsvideon kommer ge dig gåshud.

Några år har gått sedan Henrik Zetterberg avslutade sin fantastiska karriär. Under tiden som hockeyspelare hann den svenske ikonen med att vinna precis allt, och han var dessutom en fantastisk lagkapten för sitt Detroit Red Wings.

Makalösa hyllningsvideon

”Zäta”, som han ju kallas, vann Stanley Cup 2008, då han dessutom gjorde det avgörande målet i den sjätte finalen mot Pittsburgh Penguins. Han belönades med Conn Smythe Trophy som hela slutspelets MVP, men framför allt så gjorde han enorma avtryck i Tre Kronor-tröjan.

Henrik Zetterberg är en av få som vunnit Triple Gold Club, alltså Stanley Cup, OS- och VM-guld, och i veckan kom beviset för hans otroliga karriär. Zetterberg valdes i veckan, i samband med en ceremoni under ishockey-VM i Finland, in i det internationella ishockeyförbundets Hall of Fame. I samband med utnämningen så höll Zetterberg i ett tal, och dessutom så visades en hyllningsvideo med höjdpunkter från hans karriär.

LÄS MER: Douglas Murrays hårda kritik mot SHL – så vill han förändra svensk hockey radikalt: ”Det är idioti”

Fina talet

Och det är verkligen svårt att inte få gåshud av bilderna från en karriär som är svår att toppa. I hans tal så valde Zetterberg dock att lyfta sin fru, Emma.

– Min fru Emma kom in i mitt liv 2006. Jag är övertygad om att när man är lycklig i livet så spelar man bättre. Du gjorde mig till en lycklig människa och en bättre människa. Jag vill tacka dig för allt du har gjort och tack för att jag har fått göra det jag har gjort. Speciellt efter min karriär, övergången till att bli en pensionerad ishockeyspelare är inte alltid lätt. Du gjorde det så mycket enklare, säger ”Zäta” i talet.

Zetterberg berättade dessutom om sonen Love, som spelar hockey i Rögle.

– Han är sju år. Han spelar troligen en match i en fotbollsturnering hemma i Ängelholm nu. Jag älskar dina prioriteringar. En fotbollsturnering före att vara med här. Jag njuter av varje sekund med dig, jag ser så mycket fram emot att följa din resa i livet. Jag lovar att jag alltid, alltid kommer att vara där för dig, säger ”Zäta”.

LÄS MER: Henrik och Joel Lundqvists nya ärofyllda uppdrag efter karriärerna – de ska nu jobba tillsammans(!)