Henrik och Joel Lundqvists nya ärofyllda uppdrag efter karriärerna – de ska nu jobba tillsammans(!)

Henrik och Joel Lundqvists nya ärofyllda uppdrag efter karriärerna – de ska nu jobba tillsammans(!)

Henrik Lundqvist och Joel Lundqvist har avslutat sina karriärer.
Nu står det klart att tvillingbröderna ska jobba ihop.
– Det kändes självklart att tacka ja till rollen, säger Joel Lundqvist i ett pressmeddelande.

Båda två är två av svensk hockeys mest profilerade tvillingpar. Henrik Lundqvist och Joel Lundqvist har haft två fantastiska spelarkarriär som nu tagit slut.

Henriks karriär

Redan 2021 avslutade målvaktsstjärnan ”Henke” Lundqvist sin karriär i förtid på grund av hjärtproblem. Han slog igenom hos Frölunda men skulle sedan erövra New York och bli en av NHL-lagets riktigt stora spelare på 2000-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, Joel Lundqvist, Frölunda
221228 Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist kramas inför ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 28 december 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0394

15 säsonger och över 1 000 matcher i NHL blev det för ”King Henrik” som kan stoltsera med Vezina Trophy samt både OS- och VM-guld med Tre Kronor. Brorsan Joel tog också steget över till NHL men fick en kortare karriär där och valde istället att återvända till Frölunda för att bli en av klubbens allra största ikoner någonsin.

LÄS MER: Mikael Renbergs stora chockbesked mitt i direktsändningen under hockey-VM: ”Jag kan inte…”

Joels karriär

Med smeknamnet ”Kaptenernas kapten” har han varit Frölundas hjärta och själ senaste decenniet med sina 20 säsonger och över 1 000 matcher för klubben. Joel vann fyra SM-guld och fyra CHL-titlar med Frölunda och tre VM-guld med Tre Kronor under sin långa och framgångsrika karriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, Joel Lundqvist, Tre Kronor
170522 Joel Lundqvist och målvakt Henrik Lundqvist med pokalen på Sergels torg när Sveriges landslag i ishockey hyllas den 22 maj 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135828

Men i våras tog han ett mycket känslosamt farväl av klubben i hjärtat och hela spelarkarriären. Nu står det klart att både Henrik och Joel Lundqvist har fått nya uppdrag och ska jobba tillsammans efter karriärernas slut.

LÄS MER: Joel Lundqvists helfräcka gest mot brorsan Henrik Lundqvist – som fått hundratusentals svenskar att skratta

Nya uppdraget

På måndagsmorgonen kom beskedet att tvillingbröderna har utsetts till nya ambassadörer för JVM i Göteborg som spelas den kommande vintern. Ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag för svensk hockey.
– Världens bästa juniorspelare kommer till Sverige. Det skapar en möjlighet för unga spelare att hitta nya förebilder och skapa drömmar kring sitt eget idrottande, säger Joel Lundqvist i ett pressmeddelande.

Bröderna Lundqvist kommer tillsammans med målvaktsikonen Kim Martin och Frölundaspelaren Hanna Olsson att vara de fyra ambassadörerna för nästa JVM med Sverige som värdland. Hockeyprofilerna har alla en stark koppling till hockeyn i Göteborg och kommer att vara ansiktet utåt för evenemanget.
– Ishockeyn har betytt så mycket för mig. Ett stort världsevenemang som detta kan leda till att fler får upp ögonen för vår sport, både blivande aktiva som publik. Det bidrar jag gärna till, säger Kim Martin som i dag är sportchef för Frölundas damlag. 

Vad tycker du om bröderna Lundqvists nya uppdrag? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se inlägget:

Hanna Olsson och Kim Martin Hasson är tillsammans med Joel och Henrik Lundqvist ambassadörer för 2024 IIHF Junior-VM i…

Posted by Frölunda HC on Monday, May 29, 2023