Nya beskedet om storstjärnan Jacob Markström i natt – kan lämna Canucks trots jättesuccén

Bara dagar kvar till free agent-fönstret.
Nu medger Canucks att man fortfarande inte är överens med Jacob Markström.
– Vi håller alla dörrar öppna, säger general manager Jim Benning.

Snacka om att det händer grejer bland våra svenska stjärnmålvakter i NHL. Den senaste veckan har rubrikerna framför allt handlat om Henrik Lundqvist, som efter 15 år i New York Rangers nu köpts ut av klubben, och således är fri att förhandla med andra klubbar till nästa säsong.

Utgående kontrakt

Dessutom så har braksuccén Robin Lehner skrivit på ett monsterkontrakt på fem år med Vegas Golden Knights, som han under sommaren bar till konferensfinal. Men lägg även till att Jacob Markström, fjolårets jättesuccé, fortfarande inte har något kontrakt.

181218 Goalkeeper Jacob Markström of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Markström har vid sidan av Elias Pettersson de senaste säsongerna varit Canucks allra bästa och viktigaste spelare, och har hyllats enormt av lagets supportrar. Men han sitter med ett utgående kontrakt, samtidigt som Canucks framför allt nästa sommar kommer ha stora problem att lösa lönetaksproblematiken.

Nya beskedet i natt

Svenskens vara eller icke vara i klubben har därför varit kraftigt diskuterat – och i natt kom lagets general manager, Jim Benning, med ett nytt besked, som kan peka på att det blir en flytt trots allt.

– Kan vi inte få ihop det måste vi kolla på free agent-marknaden eller få till en trejd. Vi håller alla dörrar öppna. Vi borde veta mer under de kommande dagarna, säger Benning.

190508 Elias Pettersson and goaltender Jacob Markström of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Jim Benning menar dock att Markström fortfarande är förstavalet. Det har annars varit prat om att släppa svensken för att lätta på lönetrycket, och därefter satsa på Thatcher Demko, som gjorde några matcher under sommarens slutspel och då storspelade.

– Jag kommenterar inte var vi står i förhandlingarna. Vi har rättigheterna till på fredag och vi kommer att fortsätta arbeta med hans agent och se om vi kan få till ett kontrakt. Kan vi inte det tittar vi på andra alternativ men vårt första alternativ är att få honom tillbaka, säger Benning.

LÄS MER: Officiellt: Han tvingas lämna Leksand efter fyra(!) matcher – redan gjort klart med ny klubb

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!