Nya beskedet för Börje Salming – har tackat ja till stora hyllningsgalan i Stockholm: ”Vi är hedrade”

Börje Salming är just nu på plats i Toronto.
Nu ska svenske hockeyikonen få en alldeles egen hyllning på svensk mark.
Familjen Salming har tackat ja till ”Tidernas Hockeygala” den 17 november.

Det var i onsdags som Börje Salming och den närmaste familjen lämnade svensk mark för att flyga till Nordamerika. Familjen Salming är just nu hockeyikonens gamla hemstad Toronto i samband med den årliga hyllningsceremonin för Hockey Hall of Fame.

Salming tackar ja

Under helgen är planen att kanadensarna ska få hylla 71-åringen och visa sin stora kärlek för favoritsvensken i två raka kvällar när Toronto Maple Leafs spelar dubbla hemmamatcher. Om hälsan tillåter så kommer Salming få ta emot publikens enorma jubel i hemmaarenan Scotiabank Arena.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Men nu står det klart att Börje Salming kommer att hyllas på hemmaplan också. I dag kom beskedet att familjen Salming tackat ja till ”Tidernas Hockeygala” den 17 november.

LÄS MER: Första bilden på Börje Salming som har landat i Toronto – hockeyikonen skjutsas runt i rullstol

”En av de största”

Då ska svensk hockey firas stort med ett pampigt 100-årskalas och alla svenska hockeylegendarer kommer finnas på plats. Så också en av de allra största i form av Börje Salming.
– Det betyder oerhört mycket och vi är hedrade, säger Marcus Törngren på SVT Sport som är exekutiv producent för galan i ett uttalande.
– Börje är en av de allra största vi haft inom svensk ishockey och har chans att vinna flera av priserna som delas ut. Det kommer bli en fin och oerhört minnesvärd kväll, vi är väldigt glada över det här beskedet från familjen Salming.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
120210 Ishockey, Stjärnlandskamp, Sverige Tre Kronor Legends – Finland Gyllene Lejon: Börje Salming © Bildbyrån – 82057

Hela 900 gäster har blivit exklusivt inbjudna till galakvällen i Avicii Arena och en hel del priser ska delas ut till svensk hockeys största spelare genom tiderna och även de största ögonblicken.
– Jag kan inte avslöja namn ännu, det är hemligt, men jag kan lova att förutom Börje Salming kommer också våra största hockeyprofiler vara på plats på galan, säger SVT-producenten Törngren.

En utsedd jury har valt fram pristagare i kategorierna Tidernas målvakt, back och forward samt Tidernas spelare. Sedan ska svenska folket få rösta fram supportrarnas egen favoritspelare samt utse Tidernas ögonblick och Tidernas All Star-femma i galan som sänds på SVT 17 november.

LÄS MER: Toronto Maple Leafs fina stöd till Börje Salming – så har NHL-laget hjälpt 71-åringen: ”Chock för oss alla”