Första bilden på Börje Salming som har landat i Toronto – hockeyikonen skjutsas runt i rullstol

Första bilden på Börje Salming som har landat i Toronto – hockeyikonen skjutsas runt i rullstol

Börje Salming har landat i gamla hemstaden Toronto.
En allra första bild har visats på svenske hockeyikonen.
Där 71-åringen skjutsas runt i en rullstol av sin närmaste familj.

Det var under onsdagen som Börje Salming och familjen lämnade svensk mark för att flyga till Toronto, Kanada. Svenske hockeyikonen är återigen tillbaka i gamla hemstaden för att ta emot kanadensarnas stora kärlek och stöd.

Börje i rullstol

En första bild har publicerats på Börje med hans närmaste familj i frun Pia Salming och döttrarna Bianca Salming och Teresa Salming. På bilden, se den längre ned, som lagts ut på Instagram syns det hur 71-åringen skjutsas runt i en rullstol för att underlätta hans vardag i Toronto.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming under en intervju den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Planen är att svenske hockeyikonen ska ta emot publikens jubel när han ska hyllas i samband med Toronto Maple Leafs matcher på fredag kväll och lördag kväll. Ena kvällen ska Hockey Hall of Fame uppmärksamma Börje Salming och den andra kvällen ska NHL-klubben göra en alldeles egen hyllning till sin favoritsvensk.

LÄS MER: Så ska Börje Salming få den mäktigaste hyllningen i Toronto – ikonerna avslöjar nu hemliga planerna

Hylla Salming

Men hyllningarna avgörs om Börjes hälsa tillåter den stora uppmärksamheten och om han klarar av att ta sig ut på isen eller läktaren. Om Börje och familjen ger tummen upp kommer kärleken få flöda fritt i Torontos hemmaarena Scotiabank Arena.

Börje Salming, hockey
Börje Salming, Toronto Maple Leafs © Bildbyrån – © D

På måndagen är det sedan dags för den årliga Hall of Fame-galan där svenskarna Daniel Alfredsson, Daniel Sedin och Henrik Sedin väljs in i den åtråvärda samlingen av världens bästa hockeyspelare. De gör därmed Salming sällskap i en exklusiv skara hockeylegendarer genom historien.

LÄS MER: Toronto Maple Leafs fina stöd till Börje Salming – så har NHL-laget hjälpt 71-åringen: ”Chock för oss alla”

Börje Salming spelade 16 NHL-säsonger för Toronto Maple Leafs och gjorde över 1 000 matcher för det blåvita laget. Än i dag hyllas han som ”The King” i den hockeytokiga staden.

Se bilden:

Börje Salming, hockey
Börje Salming med familj i Toronto. FOTO: Instagram