Ny tränare oförklarligt sparkad i NHL – stor chock hos spelarna: ”Det är ledsamt”

Ny tränare oförklarligt sparkad i NHL – stor chock hos spelarna: ”Det är ledsamt”

Ännu en tränaruppsägning skakar NHL.
Den här gången handlar det om Jim Montgomery i Dallas Stars – som sparkades till spelarnas stora chock.
– Vi har inte en aning om varför, säger John Klingberg.

Hösten har, i NHL, skakats av diverse tränarskandaler. Fler och fler spelare har vittnat om trakasserier, mobbning, rasism och fysiskt våld från flera tränare, och under hösten har ett gäng aktiva och före detta tränare fått rejäl kritik.

Sparkades plötsligt

NHL meddelade under tisdagen att man nu sätter ner foten, och startar ett program för att motverka liknande incidenter i framtiden. Programmet innebär bland annat att tränare och ledare i NHL:s organisation kommer att genomgå en kurs för att lära sig mer om inkludering och mångfald.

Dallas Stars head coach Jim Montgomery, Andrew Cogliano (11), Jason Dickinson (18) and Corey Perry (10) watch play against the Vegas Golden Knights in the third period of an NHL hockey game in Dallas, Monday, Nov. 25, 2019. The Stars won 4-2. (AP Photo/Tony Gutierrez)

NHL meddelade även då att man uppmanar alla att anmäla incidenter – och att man kommer att straffa de inblandade ”stenhårt”. Bara timmar efter att NHL gick ut med nyheten så fick plötsligt Jim Montgomery sparken.

Spelarnas chock

”Monty” var huvudtränare för Dallas Stars, som ligger en poäng bakom slutspelsplats, men fick sparken på grund av ”oprofessionellt beteende”. Mer information än så finns inte – och Stars ledning vägrar att kommentera.

180406 Stars Esa Lindell och John Klingberg under ishockeymatchen i NHL mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars den 6 april 2018 i Anaheim. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

John Klingberg, storstjärna i Stars, säger till Dallas News att spelarna inte fått information om vad som hänt, och i laget var det chockat.

– Det är förvirrande… och ledsamt. Jag ville att han skulle bli min sista coach i Dallas. Men vi litar på ledningen och beslutet de tagit, säger stjärnan Tyler Seguin.

Dallas Stars vann, trots chockbeskedet, med 2–0 mot New Jersey Devils i natt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!